На заробітну плату медикам Дрогобича не вистачає 25 млн грн

У дрогобицьких лікарнях лікуються тисячі пацієнтів не лише з Дрогобича, а й усього регіону. Це свідчить про довіру пацієнтів до фаховості лікарів та якість медичного обладнання, яке попри дефіцит коштів намагаються регулярно закуповувати.
Однак заробітні плати медикам не платять — на це немає коштів.

Ситуацію із виплатою заробітних плат медикам у понеділок, 2 грудня, обговорили у ході щотижневої наради міського голови Дрогобича з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста, передає пресслужба Дрогобицької міськради.

Як зазначив начальник відділу охорони здоров`я ДМР Володимир Чуба, за рахунок коштів медичної субвенції у перших числах грудня лікарям виплатять заробітну плату за вересень та частину жовтня. Щоб виплатити зарплатню за листопад — коштів, які очікували з державного бюджету, немає.

«17 мільйонів гривень — саме стільки ми виділили на заробітну плату медикам з міського бюджету за цей рік, хоча забезпечувати заробітними платами медиків — це обов`язок держави. 17 мільйонів це колосальна сума, яку ми мали б спрямувати на інфраструктурний розвиток. Однак до кінця року не вистачає ще 25 мільйонів гривень.
У наших лікарнях лікуються тисячі іногородніх хворих — а трансферти за пролікованих хворих нам ніхто не повертає. Ми повинні достукатись до вищих ешелонів влади — спершу до Департаменту охорони здоров`я ЛОДА, бо наші лікарі справді працюють, а зарплати не отримують. Це несправедливо по відношенню до них. І я кожен день дякую своїм колегам-лікарям за терпіння, бо люди, незважаючи на кількамісячні затримки у зарплатах, продовжують виконувати свою роботу», — заявив під час наради міський голова Тарас Кучма.

За дорученням міського голови відповідальні структурні підрозділи ДМР підготують листи-звернення до Львівської обласної державної адміністрації, йдеться в повідомленні.

 

***

Запрошуємо до передплати Вашої улюбленої газети на 2020 рік.

Передплатити онлайн-газету можна за посиланням https://drogmedia.net.ua/payment-pdf/
Передплатити друковану газету на 2020 рік (від 10 комплектів) можна тут https://drogmedia.net.ua/oplata/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *