Волонтери Львівщини зберуться у Бориславі

15 червня тут говоритимуть про майбутнє волонтерського руху в країні

За всіма соціологічними дослідженнями, після церкви, люди мають найбільшу довіру до волонтерів. Їхню безкорисливу потрібну справу цінують в Україні.

Можемо говорити, що Майдан став тим стресовим фактором, коли волонтерство в Україні прокинулося. Люди допомагали всім.
Нині пік волонтерки вже минає, однак далі залишається повага
до волонтерів, збільшується кількість людей, які турбуються про екологію, більше людей, які працюють у різних напрямах волонтерства.

Що нині маємо з волонтерством? Що їм вдалося зробити за цей час? Що хочуть сьогодні робити волонтери? На ці питання намагатимуться відповісти 15 червня у Бориславі, де відбудеться «Форум дієвих. Волонтерство врятує світ» (вул.Шевченка,
75). Подія пройде за сприяння Української Галицької партії.

У Форумі візьмуть участь місцеві волонтери з військової, культурної, екологічної, соціальної сфер, початківці та ті, хто може глобально говорити про рух. Саме у такому колі організатори сподіваються скоординувати волонтерів, показати, де нині можуть стати в пригоді їхні ідеї, дії, створити платформу співпраці.
«Безкорисливо допомагати іншим – це ознака гарного виховання і доброї людини. Часом суспільні виклики вимагають більшого, мобілізації багатьох добрих людей і ми називаємо цей рух волонтерством.
Що маємо натомість – задоволення від добре виконаної роботи, її результату, врятовані людські життя, реальні суспільні зміни. А також досвід і гарні середовища, які допомагають реалізувати себе у професійному житті, громадській роботі чи політиці,» –
каже волонтер та архітектор, голова Львівського обласного осередку Галицької партії Іван Щурко.

Під час Форуму будуть говорити про створення волонтерського проекту: від ідеї до промоції, про те, як кожен може долучитися до розвитку міста, про міжнародне волонтерство.
За минулий рік Українська Галицька Партія організувала 260 подій у галузі освіти, бізнесу, економіки, медицини, місцевого самоврядування. Розвиток та підтримка активності громади – один із найважливіших пріоритетів політсили.
Якщо ти ще не пробував бути волонтером, але дуже хочеш, якщо ти мама, яка залишається з дитям чи двома, або просто бачиш, що можеш допомогти, – приходьте на Форум дієвих! Розповідайте друзям! Беріть участь! Вхід вільний.

Тетяна Руда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *