Пенсіонери у містах їздитимуть безкоштовно

Пенсіонери міст регіону й надалі їздитимуть безкоштовно у міському транспорті.

Що так є і буде у Дрогобичі – запевнив міський голова Тарас Кучма.

Також не платитимуть за проїзд у міському транспорті й пенсіонери оздоровниці. Про це на апаратній нараді в Трускавецькій міській раді повідомив заступник міського голови курортного міста Олексій Балицький.  

«У міському бюджеті передбачені кошти для компенсації перевізникам безоплатного проїзду для пільгових категорій містян. Зауважу, що у маршрутці №3 немає обмежень щодо кількості пільгових місць, тож нею можуть користуватися пільговики у будь-якій чисельності. Тоді як на маршруті №2 одночасно безкоштовним проїздом можуть скористатися 6 осіб. Те, що відбувається в інших містах – це їхня внутрішня справа. В Трускавці проїзд залишається безоплатним», – підкреслив  посадовець.

Наразі також не оплачують за проїзд в міському транспорті пенсіонери Борислава і Стебника.

Додамо, нещодавно у мас-медіа з’явилася інформація про те, що з 20 січня пенсіонери у Львові та області мають платити за проїзд у маршрутках. Таке рішення затвердили керівники автотранспортних підприємств регіону. Однією з причин цієї ухвали прес-служба Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників назвала «невирішення Верховною Радою України та Кабінетом Міністрів України проблеми із пільговиками. Пенсіонерам пільги на транспортні послуги не передбачені законами України», – зазначалося у повідомленні.

 

Наталя Зелена

Медіа Дрогобиччина №2 (32) від 02 лютого

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *