МIСТ НА ВУЛИЦІ ОУН-УПА ВIДБУДУЮТЬ?

23-27 липня 2008 року в Бориславі повінь зруйнувала мости на вулиці ОУН-УПА через річку Тисменницю та на вулиці  Гірній через ріку Лошань. Частково зруйновані повінню, їх було остаточно зруйновано вибухом. Пiдривали кiлька разiв за чималі кошти. Характерно, що міст на Гірнй взагалі повінь вистояв, по ньому могли проїхати легкові автомобілі. Але в надії отримати кошти з Києва на ліквідацію наслідків стихійного лиха, підірвали і його.

Тепер через річку Лошань існує лише піший міст. Зруйнований автомобільний міст на ОУН-УПА створює проблему транспортної розв’язки. Всі транспортні засоби, у тім числі важковагові їдуть через єдиний міст – Барабський – історичну пам’ятку з характерними ознаками давності та зношеності.

На ліквідацію наслідків повені держава обіцяла виділити кошти. До Борислава особисто приїздила Юлія Тимошенко. Але гроші виділили пізно – в жовтні. За два-три  місяці чи то через брак досвіду, чи чіткої схеми розподілу коштів, мости не відбудували. Неосвоєні кошти наприкінці  2008 року  повернуто до державної скарбниці. Бориславу, окрім двох зруйнованих мостів, залишились ще й чисельні борги. У міському бюджеті коштів на будівництво мостів немає.

Договір, укладений на початку року між відділом житлово-комунального господарства табудівництва та ТОВ “БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ” про повне відновлення автомобільного моста через річку Тисменниця на вулиці  ОУН -УПА ціною один мільйон 400 тисяч гривень, викликає питання щодо  доцільності такого капіталовкладення. Адже у проекті реконструкції йдеться про 11 мільйонів 354 тисячі. Тільки через річку Лошань відновлення моста коштувало б чотири  мільйони 697 тисяч гривень.

23 травня до Бориславської міської ради було надіслано запит на інформацію про зруйновані 2008 року  мости на вулиці ОУН-УПА через річку Тисменицю та через ріку Лошань на вулиці  Гірній. 26 травня міська рада продовжила термін розгляду звернення на 20 робочих днів у зв’язку з тим, що є необхідність пошуку документів. Станом на 14 липня немає  ані відповіді, ані нового  відтермінування. Тому редакція “МД” публічно просить дати відповіді на наступні запитання:

Скільки разів, ким, в яких сумах (за кожним перерахуванням окремо) виділялись кошти на підрив та реконструкцію мостів на вулицях ОУН-УПА та Гірній? Також просимо назвати фірми, які виконували роботи (з указанням часових меж для кожної фірми та надати копії угод).

Юлія ГАСІЙ, Медіа Дрогобиччина №6 (20) від 21 липня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *