Допомагати просто

28 вересня на базі благодійного фонду «Карітас-Борислав» уже традиційно відзначили Міжнародний День людей похилого віку. На свято були запрошені літні люди, жертви тоталітарних режимів, волонтери – учасники програми «Місце зустрічі-діалог» та одинокі особи похилого віку, яких обслуговують працівники Бориславського Територіального центру. Гостей вітали працівники “Карітасу”, зокрема, керівники фонду о. Петро та Марія Підлубні,  керівник Територіального центру Борислава Наталя Штереб, гімназисти Бориславської гімназії (керівник – Галина Дрогобицька). Бажали здорових років, гідного життя та сил боротись за нього, світлої та спокійної старості.

Наталя Штереб подякувала усім, хто долучився до організації заходу: німецькому фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє», а також В.Голобутовському та І.Михацю, які надали продукти та солодощі для святкового обіду, солодкі подарунки.

На святі чотирьом активним талановитим бориславчанкам – Ганні Поповій, автору книги «Галичанка на лісоповалі», Анні Глод, голові «Союзу українок», Аллі Мулявій та Ніні Дубовик, Марія Підлубна вручила сертифікат на річну передплату «Медіа Дрогобиччини».
Інші гості, які отримали безкоштовні примірники, також виявили бажання отримати передплати. Тому центр соціального обслуговування склав список бажаючих малозабезпечених пенсіонерів – їх підопічних. Всього 37 осіб. Якщо хтось із наших більш заможних  читачів готовий здійснити акт благочинності та передплатити газету для когось з них – звертайтесь у редакцію.

Найстарша мешканка Борислава – Чурило Пелагея Семенівна. У свої 102 роки вона  впевнено себе почуває та доводить, що роки – це не хвороба, а стан світосприйняття.

 

Юлія Гасій, Медіа Дрогобиччина №12 (26) від 20 жовтня

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *