Кожен із нас є трохи “журналістом”: студенти ВПУ 19 навчались  інформаційній гігієні

Медіаграмотність у сучасному світі – не остання навичка, якою повинні володіті всі, хто користується інтернетом. Саме тому ВІ “Активна Громада” у місті Дрогобич проводить Клуби Активної Громади, де піднімає цю тему. 

“Сьогодні розповідали про інформаційну гігієну студентам ВПУ №19. Розмовляли з ними про те, чому ця тема важлива, про те, кому вигідна дезінформація, якою вона буває і як може впливати на суспільство. Тут наголошуємо на тому, що у світі, де доступ до інформації є максимально спрощений, кожен з нас є трохи “журналістом”. Ми поширюємо інформацію і тим самим доносимо її до наших друзів, ми можемо стати свідком подій і викласти це у соціальних мережах. Всі ми творимо інформаційний простір. Від того, як ми будемо фільтрувати інформацію, яку шеримо, залежить наскільки маніпуляціям піддаватимуться наші друзі та ми самі. Неприємно бути співучасником у поширені фейків, тому вчимося їх розпізнавати на наших зустрічах,” – каже координаторка ВІ “Активна Громада” ВГО “Інститут “Республіка” Олена Юркевич.

Тренінг з розпізнавання фейків пройшли дві групи ВПУ №19. Керівництво радо підтримує такі ініціативи.

“Вважаю, що такі ініціативи дуже потрібні. Саме в цей час, коли в країні війна, дуже важливо проводити такі тренінги для молоді, щоб вони могли уникнути інформаційних маніпуляцій. Вдала назва тренінгу “Інформаційна гігієна”. Вміння відрізнити фейк від правдивої інформації  має бути звичкою”, – каже методист училища, викладач психології Мицак Ольга.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *