Гола правда: Дрогобицький басейн сьогодні

Басейн у Дрогобичі функціонує вже 9 місяців – настав час робити перші підсумки. Ми вирушили у ДЮСШ у якості звичайних відвідувачів, щоб побачити, як працює басейн щодня, а не картинку, створену спеціально для журналістів.

Про ціни повідомляє сайт Дрогобицької міської ради: звичайний квиток – 35 грн. за заняття, пільговий (діти, студенти, учасники АТО) – від 20 грн.

На вході жодних медичних довідок у нас не питали. Шапочку, яка входить у перелік обов’язкових для купання речей, можна придбати на місці – у касира (вартість – 5 грн.). Функція, треба визнати, досить зручна. А ось чи маєте ви з собою засоби гігієни (мило, губку для купання, рушник) та резинові капці, персонал перевіряє ретельно. На місці постійно чергує медсестра.

О 19-ій годині, окрім нас, у басейні було ще 10 відвідувачів. Усі ділилися позитивними враженнями.

Температура води у басейні комфортна – 32°, температура повітря у приміщенні – 28°. Проте у самих роздягальнях досить прохолодно, тож виходити та переодягатися не надто зручно. Ще з мінусів – на основах драбинок, що ведуть у воду, вже помітна іржа.

Вдалося пересвідчитися і у швидкості реакції персоналу. Під час нашого купання у приміщення зайшов батько з сином у верхньому одязі – для того, щоб зробити фото. Охоронник оперативно  попросив їх вийти, коректно пояснивши правила поведінки у басейні.

Про враження від басейну ми вирішили запитати також користувачів мережі «Фейсбук».

П. Петро вважає, що для всіх охочих відвідувачів (не враховуючи занять у групах) годин для плавання недостатньо (4 години на день, перша з яких розпочинається вже о 06.30 – прим. авт.). «Дрогобич – не таке вже й маленьке місто. Ранок я не враховую, тож залишається 3 вільні години щодня. На мій погляд, це мало», – стверджує він.

П. Сніжанна зауважує, що коли йдеться про заняття в групах, «…тренерів не завадило б навчити ввічливості. Розумію, що пошепки говорити до дітей вони не будуть, але часом їхні зауваження звучать надто жорстко і агресивно».

Цікаву думку висловила і п. Еріка: «У Дрогобичі є басейн, у Трускавці є… А Борислав що, проклятий повністю? Такий великий стадіон є… Чому там не відкриють басейн?..»

Схоже, бориславським чиновникам вартує замислитись, ну а дрогобицьким – тримати руку на пульсі, щоб добрі починання стали добрими традиціями, а не рідкісними випадковостями.

 

Оля Радіонова,  Медіа Дрогобиччина №12 (26) від 20 жовтня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *