Дрогобич коротко: про порятунок медицини, пошуки власника занедбаної будівлі та толоку

У Дрогобичі вихід із фінансової скрути у медицині шукатимуть в оптимізації матеріально-технічних ресурсів

Складному і загрозливому фінансову стану медичної галузі Дрогобича була присвячена прес-конференція начальника відділу охорони здоров’я Андрія Шевкенича, яка відбулася вчора, 11 квітня.

Основна риторика того, що намагався донести до журналістів керівник медичної сфери – попри недофінансування, яке загрожує вилитися у скорочення 535 ліжок з нині наявних 885, у місті усвідомлюють потребу зберегти цілісність цієї сфери, адже у Дрогобичі сконцентровано 52% всієї медичної мережі регіону, зокрема 76 % спеціалізованої медичної служби Дрогобиччини.

Як інформував на прес-конференції Андрій Шевкенич, минулого року на функціонування медицини міста знадобилося 97 мільйонів гривень. Цього року держава передбачила медичну субвенцію в обсязі всього лишень 63 мільйони, без урахування того, що протягом року передбачено дворазове підвищення зарплати медпрацівникам, на яке потрібно додаткових 4 мільйони гривень. До цього ж збільшення суми дефіциту коштів породжене тим, що у медзакладах Дрогобича лікуються хворі з інших територій, однак плати за цю послугу від адміністративних одиниць не надходить. Як довів до відома журналістів Андрій Шевкенич, за перший квартал цього року іногородніх хворих (йдеться передусім про жителів району, Борислава та Трускавця) проліковано на майже шість мільйонів гривень, однак жодного розрахунку сусідні адміністративні одиниці не провели. Наразі у Дрогобичі, повідомив Андрій Шевкенич, дочікуються вердикту комісії департаменту охорони здоров’я ЛОДА, яка на підставі аналізу медичної мережі регіону дасть рекомендації органам місцевого самоврядування щодо оптимізаційних заходів.

У четвер міський голова Тарас Кучма проведе нараду за участю районного керівництва, перед яким буде поставлена жорстка вимога – передати медичні трансферти за пролікованих хворих. Окрім того, влада розробляє власний алгоритм виходу зі скрути.

«Медична галузь налічує 16 приміщень. Тому ми спробуємо шукати виходу в оптимізації матеріальних ресурсів і приміщень, при цьому зберігаючи лікарів», – заявив міський голова Тарас Кучма. Тим паче, певен урядовець, скорочення медперсоналу – не вихід, бо насправді забезпечить лише мізерні заощадження коштів.

До уваги багатодітних сімей мм. Дрогобича та Стебника!

Охочих відвідати “Дельфінарій “( м. Трускавець) за 50% від вартості квитка просимо звертатися у відділ молодіжної політики, сім”ї та виконавчого комітету Дрогобицької міської ради (ІІ поверх, каб.33, тел.:20584)

У Дрогобичі надали матеріальну допомогу учасникам АТО

Сьогодні, 12 квітня, Дрогобицький міський голова Тарас Кучма вручив матеріальну допомогу 68 учасникам АТО на загальну суму 35,5 тисяч гривень. Зустріч передусім міський очільник присвятив спілкуванню з атовцями та їхніми родинами, він зазначив, що має бажання дізнатися про проблеми людей цієї соціальної категорії. Тарас Кучма закликав тих, хто служив у зоні АТО, бути активними і більш організованими у реалізації всіх передбачених пільг, зокрема отриманні земельних ділянок та позачерговому влаштуванню дітей у дитячі садки.

«Двері мого кабінету для вас та ваших родин повсякчас відчинені», – звернувся до атовців Тарас Кучма.

Влада закликає громаду долучатися до весняного прибирання міста

Міський голова Тарас Кучма на оперативній нараді у Ратуші закликав громаду активніше долучатися до прибирання міста у рамках оголошеного місячника благоустрою. З його слів, поки що акції весняного очищення міста не охопили широку кількість населення і відбуваються досить мляво. Бажанням впорядкувати Дрогобич, відзначив очільник міста, перейнялися лише з два десятки громадських активістів та кримські татари. Саме вони минулої суботи прибирали територію біля шпихліра.

«Це не місто кримських татар, не місто Кучми. Це – наше місто», – наголосив урядник. У контексті сказаного Тарас Кучма апелював до містян не лишень засипати владу телефонними скаргами на сміття перед вікнами своїх будинків, а переборювати байдужість, виходити на вулиці, у парки та сквери і спільними зусиллями надавати місту привабливості.

У Дрогобичі шукають власника занедбаної будівлі туристичного комплексу

Дрогобицький міський голова Тарас Кучма розпорядився, щоб посадовці, відповідальні за комунальне майно, відшукали власника туристичного комплексу «Дрогобич».

Закинута будівля стоїть руйнівною пусткою при в’їзді у Дрогобич на вул. Трускавецькій. Зі слів міського голови, приміщення перебуває в аварійному стані, не охороняється, тому доступне для сторонніх осіб. Занепокоєння Тараса Кучми викликало побачене учора, коли, проїжджаючи мимо занедбаного туркомплексу, він зауважив присутність у будівлі дітей, які уподобали багатоповерхівку для ігор. Вихід на власника, якого зобов’яжуть принаймні взяти аварійну споруду під охорону, певен Тарас Кучма, убезпечить від нещастя, що в будь-який час може трапитися у цій будівлі.

АНОНС. Прямий радіоефір

У середу, 13 квітня, з 10:30 до 11:00, відбудеться прямий ефір на радіо «Франкова земля» за участю директора КП «Комбінат міського господарства» Андрія Яніва.

Номер телефону прямої лінії 2-11-43.

АНОНС. Пряма телефонна лінія

У четвер, 14 квітня, з 11:00 до 12:00, відбудеться пряма телефонна лінія з начальником відділу з питань надзвичайних ситуацій на цивільного захисту населення Миколою Летнянчиним.

Номер телефону прямої лінії 3-71-77.

— 
Прес-служба Дрогобицької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *