Чистий четвер: у Дрогобичі перейменували вулиці та знесли “вічний вогонь”. ВІДЕО

У Дрогобичі є понад 20 вулиць, які потребують нагального перейменування.

Сьогодні депутати ДМР на засіданнях освітянської та бюджетної комісій та на позачерговому засіданні ХXVI сесії восьмого скликання вже проголосували за перейменування кількох вулиць Дрогобича. Про це повідомила депутат Дрогобицької міської ради Ганна Іваночко.

Зокрема перейменовано такі вулиці:  

Вул. Сахарова на вул. імені Івана Дацка

Вул. Чехова на вул. імені Андрія Скрипника

Вул. Глінки на вул. імені Руслана Сиксоя

Вул. Пушкіна на вул. Задубична

Вул. Некрасова на вул. Сахарова

Вул. Толстого на вул. Шалати.

За  – 22!

Також депутатка зазначила, що вулиці М. Шалати  ще потребує уточнення. Для цього засідатиме окрема комісія фахівців (істориків, краєзнавців, філологів, представників “Просвіти”, влади, членів родини).

Перейменування вулиць триватиме і надалі.

Нагадаємо, 14 квітня, під час чергового засідання сесії, депутати Дрогобицької міської ради, одноголосно підтримали рішення про проведення заходів дерусифікації, відповідно до якого у населених пунктах Дрогобицької громади має бути проведено заміну назв вулиць та демонтаж пам’ятних знаків і меморіальних дошок, які популяризують російську культуру. Учора комунальні служби приступили до демонтажу вічного вогню, а сьогодні знесли момумент на меморіальному комплексі.

Фото Романа Грицая


Очищення міста від символів тоталітарної спадщини – радянського меморіалу “Кладовище радянських воїнів” на перехресті вулиць Самбірська, Івана Франка, Лесі Українки і Січових Стрільців, який відомий в місті під назвою “Вічний вогонь”.
Меморіал був побудований начебто на увіковічення пам’яті жертв німецько-радянської війни у 1974 році, та насправді тут хоронили співробітників підрозділів НКВС-МВС та НКДБ-МДБ-КДБ, які загинули в післявоєнний період в боях з борцями за незалежну Україну.
Відео Дрогобицька районна військова адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *