Розповідати без слів – у Трускавці відкрили унікальну виставку, присвячену Захисникам

Світлини з дітьми в українських костюмах та одностроях здалеку видаються схожим на гарні малюнки, портрети створені за допомогою комп’ютерних технологій. Однак на стінах музею історії Трускавця – реальні фото, реальних дітей, в життя яких свого часу втрутилася війна. Справа в тому, що батьки 20 юних фотомоделей – захисники, які тривалий час боронять нашу країну від ворога на сході. Напередодні Дня Захисника Вітчизни, 13 жовтня, виставка примандрувала до Трускавця.
Ідея такого промовистого проекту – ETNOфотосесії виникла у волонтерки, представниці благодійного фонду «Здійснити мрію» Світлани Лисцевої. Її задумка – діти захисників в автентичних національних костюмах, які представляють велику палітру одягу та прикрас, зібраних істориками в усіх областях країни – отримала визнання як в Україні, так і за кордоном.
Вона стала своєрідним меседжем, що розповідає про минуле і сьогодення нашої країни. Вона дає уявлення про головне – самобутність та неймовірну енергетику українського костюму, минуле та майбутнє, що стали одним цілим на яскравих фото. Виставка без слів розповідає світові про те, за що саме щодня ризикують своїм життям на фронті українці. І, повірте, світлини дітей захисників є промовистішими за тисячі слів!
Галина НОСОВА
Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *