Борислав відсвяткував День міста та День нафтовика.

Чудова погода неабияк посприяла, щоб святкові заходи з нагоди Дня міста та Дня нафтовика в Бориславі пройшли якнайкраще.

В рамках святкування Дня міста відбувся офіційний прийом міського голови Ігоря Яворського,  в ході якого були відзначені грамотами підприємства – кращі платники податків у бюджет  громади. Зокрема це  ПАТ «Укрнафта»,  ТзОВ «Буковиця» ,  ТОВ «Белуко», ТзОВ «Бориславський завод «РЕМА». Також  відзнаку отримав настоятель храму Святої Анни декан отець Роман Василів, завдяки якому   храм став справжнім паломницьким центром України.

 

Приїхали привітати  Борислав із святом також  представники міст- побратимів із Польщі (м.Ломжа) та України (Новоград-Волинський) , народний депутат України Орест Саламаха, депутат Львівської  обласної ради Андрій Дуліб’яник, мери міст Дрогобича а Тарас Кучма  та  Трускавця  Андрій Кульчинський, голова Дрогобицької РДА Степан Кулиняк.

Для  мешканців  та гостей Борислава в ці дні було проведено Футбольний турнір «Кубок поколінь», велопробіг вулицями міста, урочисте відкриття та церемонія нагородження переможців  та призерів V етапу Чемпіонату України з авторалі  «Ворота України»,  арт-зона та вечір українського кіно в зеленому театрі, який нещодавно відновив свою роботу після 20 років перерви,  художній вернісаж, атракціони  і кульмінація – святковий концерт  за участі відомих українських музикантів Уляни Малиняк, Ростислава Кушини, гурту  Пацики із Франека та реп-гурту “Калуш”.

Варто зазначити, що завдяки такому  складу виконавців, особливо  гурту «Калуш», які надали нового дихання українському репу, у Борислав на концерт  їхали з Дрогобича, Трускавця і навіть Львова. такої  кількості людей  Борислав не бачив давно.  Кількатисячна аудиторія  в такт підспівувала виконавцям та щедро нагороджувала їх оплесками.  Ті ж у свою чергу,  викладалися на повну.  Після завершення концерту на центральні вулиці вилилася багатолюдна ріка, глядачі ще довго ділилися враженнями та емоціями.

Тож на святкуванні уродин Борислава – від найменших мешканців міста нафтовиків і до людей поважного віку – в ці дні кожен знаходив собі щось до душі.

Віра  ЧОПИК, фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *