Маєте в центрі земельну ділянку? Зможете паркуватися безкоштовно

Відтепер, окрім мешканців центральної частини міста та спецтранспорту під час виконання прямих службових обов’язків і транспортних засобів, якими керують особи з інвалідністю або ж їх законні представники, право  безкоштовного перебування транспортним засобами у межах паркувальної зони надано і власникам земельних ділянок у центрі міста.
Відповідне рішення прийнято під час засідання Виконавчого комітету Дрогобицької міської ради у четвер, 18 червня, передає пресслужба міської ради.
Відповідно до рішення, право безкоштовного перебування у межах паркувальної зони надано тим власникам земельних ділянок у центрі міста, призначення і розмір яких дозволяє паркування транспортних засобів. Як і мешканцям будинків, з 9:00 до 18:00 перебування дозволено без права займати паркувальне місце, а з 18:00 до 9:00 з правом займати паркувальне місце.
Для пільгового користування паркувальною зоною власники земельних ділянок повинні отримати у оператора пільгову паркувальну картку.
Окрім цього, не пізніше 10 липня заїзд у паркувальну зону у визначені години стане безкоштовним для всіх. Відтак, як йдеться в рішення Виконавчого комітету, одну годину зранку, а це з 7:00 до 8:00, та одну годину ввечері, а це з 18:00 до 19:00, усі водії матимуть змогу перебувати у паркувальній зоні на безоплатній основі.
За аргументацією Департаменту міського господарства, таке нововведення дає змогу власникам магазинів достатньо часу на вивантаження товарів.
На разі вносять зміни у програмне забезпечення роботи системи паркування, як тільки адміністратори з обслуговування внесуть ці зміни, нововведення запрацює. Це може бути і швидше, ніж 10 липня.
Перебування на території паркувальної зони у межах 20 хвилин залишається безкоштовним.
За підсумками липня, роботу системи паркування за новими умовами розглядатимуть повторно.
Нагадаємо, тариф за 1 годину паркування у центрі міста становить 15 гривень, абонемент на 10 годин – 130 гривень, абонемент на 50 годин – 600 гривень, абонемент на 100 годин – 1000 гривень. У КП “СМУ” розробили новий абонемент тривалістю 300 годин, де вартість однієї години становитиме 8 гривень.
У неділю та святкові дні паркування у центральній частині Дрогобича є безоплатним.
Пресслужба ДМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *