“Активна Громада” проведе ще два вебінари для мешкаців Дублянської ОТГ

ВІ “Активна Громада” запрошуємо до участі у вебінарах “Процедура прийняття рішень місцевими радами” та “Регламент роботи місцевих рад”.

Детальніше

“Процедура прийняття рішень місцевими радами”

Повноваження місцевої ради є досить обширними. Це орган, що представляє громаду та здійснює від її імені та в її інтересах функції і повноваження самоврядування.ЇЇ діяльність не повинна створювати перешкод для здійснення безпосереднього управління населеним пунктом громадянами шляхом використання таких інструментів як громадські слухання, місцева ініціатива, збори громадян, референдум, електронна петиція.

А як же місцеві ради ухвалюють рішення? Яка процедура та які повноваження мають депутати? Хочете дізнатися більше? Тоді приєднуйтеся до обговорення.

Що: вебінар “Процедура прийняття рішень місцевими радами”

Коли: 19 червня о 18:00

Тривалість заходу: 1 година.

Як долучитися: https://go.mywebinar.com/mzsc-flkr-xfrd-qkst

Під час вебінару Ви дізнаєтеся:

  • які є види рішень?
  • яка процедура прийняття рішень?
  • які функції та можливості має місцевий депутат для прийняття рішень?

Разом з тренером/ркою заходу Ви проаналізуєте, як здійснюється процедура прийняття рішень у місцевих радах, як громадянам можуть впливати на прийняття рішень та які є інструменти для цього?

 

“Регламент роботи місцевих рад”

Хочете розібратися, що таке Регламент роботи місцевої ради: формальний документ чи організаційна основа? Як правила функціонування та діяльності органів влади дозволять їй стати відкритою та прозорою, а також – орієнтованою на людей? Як Регламент впливає на роботу місцевої влади та які зміни відбулися під час карантину? Долучайтеся з будь-якого куточку країни в зручний для Вас час та дізнавайтеся про всі тонкощі місцевого самоврядування разом з нами.

Що: вебінар «Регламент роботи місцевих рад» 

Коли: 22 червня о 18:00

Тривалість заходу: 1 година.

Як долучитися: https://go.mywebinar.com/vgsw-klnm-lpsc-fwlx

Під час вебінару Ви дізнаєтеся:

  • що таке Регламент?
  • як Регламент регулює роботу місцевих рад?
  • яка процедура і у яких випадках вносяться зміни до Регламенту?
  • в чому особливість зміни Регламенту старостами в ОТГ?
  • які зміни щодо Регламенту відбулися під час карантину?
  • як Регламент впливає на роботу місцевої ради?

Разом з тренером/ркою заходу Ви проаналізуєте, як Регламент упорядковує та систематизує роботу, як та чому порушується Регламент та які наслідки мають такі порушення. 

 

Організатори запрошують долучитися до вебінару мешканців ОТГ, депутатів місцевих та обласних рад, помічників депутатів, представників громадських організацій та бізнесу, експертів, підприємців Дублянської ОТГ, які хочуть знати більше органи самоорганізації населення та громадські ради при органах місцевого самоврядування.

“Долучайтеся до заходів, які ВІ «Активна Громада» проводить в онлайн форматі і ми переконаємо Вас, що можна залишатися активними щодня, за будь-яких обставин. “

 

Контактна особа: Юркевич Олена, +380978968089, drohobych.inres@gmail.com

 

Довідка. Кампанія «Задай курс владі» реалізується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI).

ПриміткаМісія «Активної Громади»: досягти добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка». Ми працюємо задля підвищення свідомої активності громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *