Майже 160 млн грн за 4 роки: «Інститут міста» прозвітував про роботу

У останній день січня 2020 року фахівці КУ «Інститут міста Дрогобича» прозвітували про роботу за 2019 рік.

З доповідями виступили керівник комунальної установи Володимир Кондзьлка та фахівці – Тарас Перхун, Юрій Яцків, Сергій Задворних та Інна Скорик, передає пресслужба Дрогобицької міської ради.

157 мільйонів 119 тисяч гривень — саме стільки коштів вдалося залучити КУ «Інститут міста Дрогобича» з державного та обласного бюджетів для реалізації важливих для міста проєктів.

З Державного фонду регіонального розвитку за 4 роки вдалося залучити 103 мільйони 119 тисяч гривень. При цьому динаміка рівня залучення коштів цього року суттєво зросла:

–           У 2019 році – 32 мільйони 901 тисяча гривень;

–           У 2018 році – 23 мільйони 294 тисячі гривень;

–           У 2017 році – 23 мільйони 847 тисяч гривень;

–           У 2016 році – 23 мільйони 77 тисяч гривень.

З обласного бюджету на реалізацію проєктів місцевих ініціатив вдалося залучити 54 мільйони гривень, враховуючи вже і проєкти-переможці 2020 року:

–           У 2019 році – 13,8 мільйонів гривень;

–           У 2018 році – 9,9 мільйонів гривень;

–           У 2017 році – 7,3 мільйонів гривень;

–           У 2016 році – 4,8 мільйонів гривень;

У 2020 році ця сума становить 18,2 мільйона гривень.

Одним із наймасштабніших реалізованих проєктів є реконструкція центральної площі міста. Загальна вартість проєкту склала 29 мільйонів гривень 590 тисяч гривень.

Також у 2019 році реалізовано проєкт із заміни світильників вуличного освітлення на загальну суму 22 мільйони 611 тисяч гривень.

За рахунок залучених КУ «Інстиут міста Дрогобича» коштів з обласного бюджету на реалізацію проєктів місцевих ініціатив вдалося закупити значну кількість медичного обладнання у лікувальні заклади міста, модернізувати приміщення у закладах охорони здоров’я, культури та освіти, оновити благоустрій у парках, скверах та на дитячих майданчиках.

Окрім цього, КУ «Інстиуту міста Дрогобича» розпочала співпрацю з європейською ініціативою «Угода мерів» та Фондом енергоефективності.

Співпраця відділу ІТ та аналізу і КУ «Інститут міста Дрогобича» принесла Дрогобичу 12 перемог Всеукраїнського рівня завдяки реалізації проєкту «Дрогобич – Smart City».

Також КУ «Інститут міста» долучається до стратегічного планування функціонування сфер освіти та охорони здоров`я у наступні роки.

За словами керівника установи Володимира Кондзьолки, отримати таку низку досягнень було б неможливо без активної участі самих дрогобичан, які долучаються до розвитку свого міста різноманітними проектами.

У ході звіту активних громадян за співпрацюю з Інститутом та особистий внесок у розвиток міста відзначили міський голова Дрогобича Тарас Кучма та керівник КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка.

У категорії “Громадська організація” відзнакою нагороджено голову ГО “Затишне місто” — Святослава Херовича,  ГО “Воля громади” — Тараса Городиського, та “Молодіжний простір” — Лесю Сливку.

У категорії “Представники громадськості” відзнаки отримали Галина Дівчур — голова ОСББ, Наталія Пилипів — голова ініціативної групи вул. Сковороди та Софія Оводенко — голова ініціативної групи вул. Тураша.

У категорії представників місцевого самоврядування відзнаки отримали Ірина Тиркус — Департамент міського господарства, Павло Козенко — відділ охорони здоров’я, Наталія Копичин — відділ культури та мистецтв.

Особливу відзнаку за активну участь у розвитку міста отримав Ігор Шимко, директор Дрогобицької школи мистецтв.

За якісну роботу Тарас Кучма відзначив грамотами та подяками й фахівців КУ «Інститут міста Дрогобича». Володимира Кондзьолку Тарас Кучма нагородив відзнакою «За заслуги перед містом».

 

                                       

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *