Питання з виділенням компенсацій постраждалим з будинку №101/1 на вул. М. Грушевського, 101/1 «зависло» на рівні Кабміну – Дрогобицька міськрада

Цього тижня спливає вже три місяці з моменту обвалу одного з під`їздів у будинку №101/1 на вул. Михайла Грушевського. В наслідок надзвичайної ситуації втрат зазнали власники 64 приміщень, з них 59 — житлові квартири.

«Для відшкодування коштів за втрачене майно або ж на придбання нових квартир необхідно 40 мільйонів 721 тисячі гривень з розрахунку 16 тис. грн за квадратний метр», — зазначає начальник відділу НС та ЦЗН Микола Летнянчин.

Компенсацію власникам квартир досі очікують з державного бюджету.

«Станом на сьогодні очікуємо розпорядження Кабміну у частині виділення коштів, про що повідомляв і заступник голова Львівської ОДА Тарас Грень. Чи виплатять компенсацію власникам комерційних приміщень на першому поверсі — невідомо. Над цим також працюють», — додав Микола Летнянчин.

Аварійний будинок планують знести шляхом контрольованого вибуху, про що вже укладено угоду з фірмою, яка займається таким видом робіт. Однак, як зазначив, начальник відділу НС та ЦЗН, будинок не знесуть допоки мешканцям не відшкодують кошти за втрачені квартири.

Як повідомляють в Управлінні праці та соціального захисту населення ДМР, місто регулярно щомісяця виплачує постраждалим кошти для оренди тимчасового житла. За вересень-листопад з міського бюджету лише на оренду постраждалим мешканцям аварійного будинку виплачено майже пів мільйона гривень.

 

Пресслужба Дрогобицької міськради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *