А міг і пів села спалити! У Болехівцях брат брату спопелив стару хату

Хотів як краще, а вийшло навпаки!  Як повідомив начальник СДПЧ№7 м. Трускавця Василь Несенюк 4 липня у селі Болехівці Дрогобицького району мав місце неприємний інцидент. Чоловік хотів допомогти рідному братові швидко побороти зарослі та сухостій на його подвір’ї однак спровокував підпалив старої  оселі. 

“Подвір’я, де виникла пожежа густо заросло травою, поруч стояла стара хата. Чоловік підпалив сухостій, однак за наявності погожої погоди та вітру вогонь швидко поширився на цю будівлю. До моменту приїзду наших вогнеборців  стара дерев’яна хата, в якій на щастя ніхто не мешкав,  згоріла. Відтак  нам вдалося відвернути головне лихо – не допустити перекидання вогню на сусідні об’єкти, а це два житлових будинки, що розташовані поруч”, – наголошує пан Несенюк. 

За словами головного надзвичайника оздоровниці, відвертати лихо у Болехівцях трускавецьким вогнеборцям допомагали і дрогобицькі, які  оперативно з цистерною прибули на підмогу.

Рятувальники Трускавця вчергове наголошують – підпали сухостою на відкритих ділянках територій небезпечні, бо перетікають у серйозні проблеми : страждає флора та фауна, а ще є чимала загроза перекидання вогня на сусідні об’єкти та на самих паліїв.

Джерела Трускавця

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *