У Бориславі впроваджуватимуть систему сортування ТПВ

Учора, 26 червня, стали відомими результати конкурсу в межах Програми підтримки співробітництва територіальних громад на 2019 рік. Серед переможців – проект «Впровадження системи роздільного збору твердих побутових відходів в м.Борислав, смт. Східниця, с. Попелі та с. Ясениця-Сільна», який також було визнано найкращим. Бюджет: 1,5 млн грн.

У березні представники цих населених пунктів взяли участь в семінарі на тему: «Партнерство громад: нові можливості для місцевого розвитку», на якому спільно розробили перший варіант проекту. Ідея отримала підтримку і далі повноцінною та детальною розробкою проекту зайнявся відділ розвитку міста Борислава.

Одним із важливих кроків реалізації проекту у разі виграшу на конкурсі є офіційно підтверджена готовність партнерів до співпраці. Так, у травні між Бориславською міською радою, Східницькою селищною радою, Попелівською та Ясенице-Сільнянською сільськими радами було підписано договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільних проектів.

 

Отож, відповідно до проекту передбачено закупівлю 253 контейнерів для роздільного сортування ТПВ (пластик, папір, скло), які будуть розподілені між учасниками пропорційно. Втілення проекту здійснюватиметься на умовах співфінансування, де частка обласного бюджету становить – 731 423 грн., Борислава 531 944 грн., Східниці – 112 749 грн., Попелів – 52 038 грн., Ясениці-Сільної – 34 692 грн., та спонсорських внесків – 29 854 грн.

«Щиро дякую ініціаторам конкурсу та усім, хто працював над нашим проектом і зробив його достойним перемоги: голові Львівської обласної ради Олександру Ганущину, виконавчому директору Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» Василю Лозинському, раднику з питань децентралізації Львівського центру розвитку місцевого самоврядування Тарасу Баранецькому, спеціалісту відділу розвитку міста Бориславської міської ради Мар’яні Заікіній. Також дякую нашим сусідам-партнерам, які, розуміючи гостру необхідність змін, вирішили об’єднатися для ефективної роботи на благо громад», – підсумував міський голова Борислава Ігор Яворський.

Прес-служба Бориславської міськради

 

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *