КУДИ ВІДДАТИ ДИТИНУ?

Цікавитесь як зайняти вільний час свого чада?

Вашій увазі перелік секцій і гуртків, які діють у мм.Дрогобич, Борислав та Стебник

 

Чим корисним зайняти вільний час у Дрогобичі?

Важлива роль у вихованні учнів, розширенні й поглибленні їхніх знань, розвитку творчих здібностей належить спеціально організованій виховній роботі у позанавчальний час. Такі заняття спонукають дітей до продуктивного творення, опанування культурних цінностей, задоволення духовних і фізичних потреб, оволодіння навичками і вміннями спілкування з однолітками та дорослими.
У Дрогобичі є багато можливостей для самореалізації дітей та молоді, головне – бажання!

У загальноосвітніх навчальних закладах Дрогобича діють такі гуртки:
Школа № 1 – Танцювально-хореографічний гурток «Барвінок»; Гурток сучасного танцю «Імпресія».
Школа № 2 – Зразковий ансамбль пісні і танцю «Калиновий цвіт»; Зразковий ансамбль сучасного танцю «Фрі-Данс».
Школа № 3 – Танцювальні гуртки учнів молодших та середніх класів
Школа № 4 – Народний танцювальний ансамбль сучасного танцю «VIVA»; Зразковий танцювальний ансамбль сучасного танцю «Радість»
Школа № 5 – Гуртки «Радість», «Росинка»; Гурток «Спортивна боротьба»; Баскетбольний гурток «Рубін»
Школа № 10 – «Футбол»
Школа № 17 – Гурток бальних танців; Гурток бойового гопака; Футбольний гурток.
Дрогобицька гімназія – хор «Жайвір».

Палац дитячої та юнацької творчості Дрогобича запрошує на танцювальний гурток «Прикарпатські візерунки» та хореографічний гурток «Краплинка».

У Будинку працівників освіти (Будинок Вчителя) Дрогобича діє Станиця Дрогобич Пласту та Народний ансамбль сучасного та бального танцю «Мерінга». Також тут можна відвідувати гурток англійської мови.

У Дрогобицькому Народному домі ім. І. Франка функціонує Народний ансамбль танцю «Верховинка» та Народний ансамбль бального танцю «Оксамит». А також Народний театр ім. Л. Українки, до якого можуть безкоштовно долучитися всі охочі.

Дрогобицька дитячо-юнацька спортивна школа ім. І. Боберського пропонує такі секції: «Баскетбол», «Кікбоксинг», «Легка атлетика», «Теніс настільний», «Плавання», «Ушу», «Спортивна акробатика», «Футбол», «Шахи».

Комісія у справах молоді Самбірсько-Дрогобицької Єпархії також має багато змістовних пропозицій для проведення дозвілля дітей та молоді:
У Центрі душпастирства молоді впродовж тижня діє:
– Щоденна Літургія для молоді о 18:00;
– Щочетверга молодь збирається на лекції о.ІгораЦмоканича «Читаючи Біблію» о 19.00.
– Танцювальна студія «NLB» («NeverLookBack»), де наразі займається близько 80 дітей віком від 4р до 18 років.
– Шаховий гурток, який налічує майже 50 дітей і діє на безкоштовній основі.
– Новостворена англомовна школа святого Спиридона.
– Курсивеб-дизайну. (Пн-Ср-Сб).
– «Школа християнського аніматора», де молодь сама готує цікаві проекти для своїх ровесників, наприклад, такі як програми для шкіл «Велика перерва» тощо. Діє безкоштовно.
– При Центрі душпастирства молоді діє струнний квартет ТЕТквАрТЕТ та молодіжний рок-гурт «Inside», які хоч існують як два незалежні гурти, проте, нещодавно для реалізації цікавого проекту під назвою «Гуцулія» об’єдналися в один колектив, долучивши талановиту молодь;
– Періодичні майстер-класи. Найближчий – «Малюнок на склі» відбудеться 28 жовтня. (Оплата – мінімальні внески за матеріали).
– Літні табори – «Сарепти»;
– Організація туристичних мандрівок, зокрема поїздки в «Taizé».
– Цікавим проектом Молодіжної Комісії стало «Молодіжне телебачення. Дрогобич», де молодь має можливість висвітлювати цікаві події з життя молодих людей в Церкві та поза нею.
-Різноманітні акції, такі як: «Стань Миколаєм для бійця АТО», де молодь та всі люди доброї волі, мають можливість долучитися до випічка солодощів у формі благодійника, які потім передаються на схід, Незабаром готуватимуться й інші акції, такі як: «Фестиваль вертепів»; «Велика гаївка» тощо, до яких запрошують доєднатися всіх охочих.
Комісія у справах молоді має і свій часопис – «З любов’ю у світ», який творить сама молодь ось уже протягом 20-ти років.

 

У Бориславі дозвілля – в творчому,
інтелектуальному та спортивному напрямках

Бориславська дитячо-юнацька спортивна школа запрошує на секції з акробатики, футболу, волейболу, легкої атлетики, боксу, кікбоксингу.

У Центральній міській бібліотеці можна записатись у шаховий клуб.

Центр дитячої та юнацької творчості приймає діток для занять у таких творчих напрямках:
Образотворче мистецтво: художня студія “Веселка”, гурток кераміки, основи творчої майстерності, художньої аплікації, гурток м’якої іграшки “Веселі друзі”, гурток бісероплетіння “Намистинка” та вишивки “Світлиця”, різьба по дереву.
Хореографія: сучасні, народні та східні танці “Дивограй”, “Перлина”, “Мрія”.
Музичне дозвілля: ансамбль сопілкарів “Дударик”, вокальний ансамбль, хор “Жайвір”, “Троїсті музики”.
– Також можна відвідувати гурток англійської мови, фотошколу, гурток програмістики, та картингу — виду спорту, де віідбувається змагання на картах — невеликих перегонових автомобілях з відкритими колесами.

Поблизу центру є Дитячий еколого-натуралістичний центр, де діти можуть не лише виготовляти різні вироби власноруч, а й доглядати за тваринами.
Заняття у вищезгаданих центрах – безкоштовні.

Бориславська дитяча школа мистецтв проводить набір дітей на навчання з класу фортепіано, скрипки, віолончелі, кларнета, труби, флейти, волторни, тромбона, бандури, акордеона, баяна, сопілки, гітари, ударних інструментів, образотворчого мистецтва та хореографії.

Бориславський міський палац культури запрошує на заняття в естрадній та цирковій студії, студії бального танцю, театрі танцю, театрі ім. П.Телюка та Молодіжному театрі режисера Наталі Кравцової.

Тренери фітнес-клубу «Самурай» навчатимуть Ваших діток сучасних, бальних, народних, спортивних та східних танців. Зокрема – дошкільнят. Також тут є фітнес-аеробіка для підлітків, тренажерний зал та секція карате.

Стебник: танці, співи, спорт

На сьогодні у місті є чимало гуртків, де юні стебничани можуть проводити своє дозвілля.
Зокрема, у Стебницькій музичній школі працюють такі творчі колективи: хори учнів молодших та старших класів; ансамблі: скрипалів, народних інструментів та баяністів-акордеоністів; вокальний ансамбль «Щасливі діти».

Стебницький будинок художньо-естетичної творчості учнівської молоді пропонує своїм відвідувачам гуртки з бісероплетіння, в’язання, вишивки та образотворчого мистецтва. Також учні можуть відвідувати циркову студію, танцювальні та вокальні гуртки, вдосконалити свої знання з англійської мови, краєзнавства, природознавства. Є можливість відвідувати гурток “Юних книголюбів” та гурток “Умілі ручки”. Для найменших у Будинку творчості можуть запропонувати групу 5-ти річного віку підготовки до школи. Варто зазначити що навчати своїх дітей там можна цілком на безоплатній основі.

У Народному домі свої послуги пропонують танцювальні школи спортивних та бальних танців, зокрема “Мерінга”, “Калинове намисто”, “Бджілка” та “Оксамит”. Вік учасників від 5 років.

Серед спортивних клубів у місті діє СК “Патріот”. До клубу запрошують дітей віком від 6 до 18 років.

Легкою атлетикою юні стебничани можуть займатися у спортивно-мистецькому клубі “Сімис”, а саме: біг, стрибки, метання списа та спортивна ходьба.

 

Юлія Грицай, Юлія Гасій, Олеся Німеровська

фото з мережі

Медіа Дрогобиччина, № 15 (45)

 

***

Перелік не є вичерпний. Якщо Ваша організація має схожі, або відмінні, але цікаві, секції чи гуртки – напишіть нам – і ми розповімо про них усій Дрогобиччині!

 

***

Триває передплата “Медіа Дрогобиччини” на 2019 рік

Зробити її можна онлайн:
Друкована газета – 70 гривень на цілий рік – ЗА ПОСИЛАННЯМ

ПДФ-версія друкованої газети – 50 гривень на рік – ЗА ПОСИЛАННЯМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *