У Дрогобичі створюють Молодіжний простір. Потрібна Ваша підтримка

17 вересня у Дрогобичі стартувала кампанія щодо збору коштів для створення молодіжного простору. Ініціювали кампанію 16 громадських організацій та ініціатив міста, які працюють в сфері культури, неформальної освіти, урбаністики, збереження архітектурної спадщини, розвитку туризму, розвитку інформаційних технологій, забезпеченню прав соціально-вразливих верств населення, та намагаються формувати місто дружнє до молоді.

 

Сьогодні ініціатори створення Молодіжного простору звертаються до Вас:

 

«

Ми всі прагнемо затишку та комфорту, безпеки та якісного дозвілля, здорового довкілля та можливостей підтримувати здоров’я у своєму місті. Як всього цього досягнути? Адже не секрет, що органи місцевого самоврядування часто ще діють старими методами, проектуючи міський простір чи створюючи міські програми розвитку не враховуючи думку громади.

За словами британського урбаніста Чарльза Лендрі, сучасні успішні міста, – це міста, де мешканці можуть ставати їхніми співтворцями. Тобто вони мають змогу творити такі міста, які є максимально комфортними для них.

Для того щоб спільно творити, дуже важливо, щоб у містах були комунікаційні майданчики, де б громадяни могли збиратись, знайомитись, продукувати ідеї з розвитку міста та  ділитись ними як між собою та і з місцевою владою.

 

Саме через відсутність такої комунікаційної платформи для вирішення актуальних проблем городян та молоді зокрема, слабкої взаємодії між молодіжними організаціями міста, місцевими органами влади та бізнесом виникла потреба у створенні молодіжного простору в м. Дрогобич. Це мала б бути платформа, де молодь міста могла б збиратись, обговорювати важливі питання, проводити заходи, знаходити однодумців, продукувати та втілювати свої ідеї. Це місце стало б також своєрідною школою для формування нових лідерів громади, що є надзвичайно важливим у теперішній час перемін.

 

 

Молодіжний простір Дрогобича створюється на базі приміщення Будинку працівників педагогічної освіти по вул. Я. Осмомисла 10. Простір мав би бути відкритим для кожного, хто має чим поділитися з молодіжною аудиторією міста..

Планується що на базі Молодіжного простору діятиме конференц-зал для проведення тренінгів та семінарів, коворкінг для тих відвідувачів, кому потрібно буде протягом дня попрацювати в затишку та з доступом до інтернету, також тут буде анти-кафе та працюватиме міні-крамничка з дрогобицькими сувенірами.

Планується, що Молодіжний простір розпочне свою діяльність з весни 2019 року.

На початку цього року ініціативна група зі створення молодіжного простору подала дві проектні заявки на конкурс проектів місцевого розвитку від Львівської обласної ради на загальну суму понад 600 тис. грн, які потрапили в число переможців конкурсу.

Перша проектна заявка стосувалась проведення капітального ремонту приміщення, а друга – закупівлі обладнання для створення Молодіжного простору.

 

 

Для того щоб отримати грантові кошти від Львівської обласної ради на реалізацію другого проекту ініціативній групі потрібно згідно з умовами конкурсу проектів місцевого розвитку забезпечити фінансовий внесок громади в розмірі 69,67 тис. грн. Зібрані кошти плануємо використати на придбання обладнання майбутнього Молодіжного простору.

 

Зробити свій внесок у створення Молодіжного простору можна на сайті «Спільнокошту»: https://biggggidea.com/project/molod-prostir/

 

Ми віримо, що майбутній молодіжний простір дасть новий поштовх розвитку міста та молоді зокрема, ставши платформою для комунікації громади, генерування інноваційних ідей та формування молодих лідерів, що змінюватимуть як місто так і країну відповідно до вимог часу.

Стань частиною змін! Дай молоді Простір!

»

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *