У Дрогобичі планують збудувати новий житловий квартал: План-схема

У Дрогобичі в районі вулиць Северина Наливайка та Андрея Шептицького планують збудувати новий житловий квартал, площа якого сягатиме близько 5 Га.
Про це йдеться у рішенні, прийнятому на сесії Дрогобицької міської у вівторок, 2 жовтня.
Відповідно до затвердженого проекту містобудівної документації детального плану території під багатоквартирну житлову забудову в районі вулиць С. Наливайка та А. Шептицького, на близько 5 Га землі планують забудувати житловий квартал, який включатиме 10 — семиповерхових будинків та 7 — дев`ятиповерхових.
Як зазначив під час засідання сесії ДМР начальник відділу містобудування та архітектури Ігор Петранич, загалом у новозбудованому кварталі планується розмістити близько 700 квартир, житлова площа яких становитиме близько 4000 кв.м.
Окрім багатоповерхових житлових будинків, на цій території заплановано будівництво закладів громадського харчування, дитячого садка, паркінгу, рекреаційних та спортивних зон, технічних споруд та інше.
Під час реалізації проекту передбачено почерговість впровадження об`єкту в 7 черг.
Як роз`яснив головний архітектор Дрогобича, 5 Га земельної ділянки, на якій планується забудова нового житлового кварталу, перебуває у власності міста, однак фізична чи юридична особа-забудовник, яка придбає у власність чи в орендуватиме цю земельну ділянку, повинна використовувати її згідно з затвердженим сесією міської ради проектом містобудівної документації, детального плану території під багатоквартирну житлову забудову.
«Затверджений проект детального планування територій являється обов`язковою основою містобудівної документації на місцевому рівні», — додав Ігор Петранич.
Під час затвердження проекту містобудівної документації детального плану території під багатоквартирну житлову забудову у депутатів міської ради виникла дискусія щодо подальшого надання земельної ділянки забудовнику в оренду чи виставити її на продаж.
На це міський голова Тарас Кучма заявив, що для того, щоб прийняти таке рішення необхідно врахувати думку громади Дрогобича, адже важливим є те, як вважають дрогобичани.
Відділом оренди та приватизації комунального майна було запропоновано розглянути варіант щодо надання земельної ділянки забудовнику в оренду шляхом аукціону.
З цією пропозицією також погодився міський голова Тарас Кучма, який наголосив, що саме такий підхід під час забудови нового житлового кварталу дає можливість мати вплив на забудовника, щоб останній проводив будівництво виключно відповідно до затвердженої містобудівної документації.
Прес-служба Дрогобицької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *