Одружитися за 24 години. У Трускавці проект «Шлюб за добу» поєднав майже 30 пар молодят

Три місяці поспіль в курортному Трускавці успішно реалізовують проект «Шлюб за добу». За цей час уже 26 пар молодят стали на рушничок щастя та офіційно зареєстрували свої відносини. Як розповідає керівник Туристично-інформаційного центру міста (структури, яка відповідає за втілення в життя цього проекту) Віра Сазонова, укладені шлюби є цілком легітимними, оскільки усі необхідні документи ТІЦ скеровує до Міністерства юстиції, яке офіційно їх і затверджує.

 

“До Трускавця цей проект успішно реалізовували у великих містах України: Львові, Умані, Володимир-Волинську, Одесі – загалом майже у 58 населених пунктах. Така ініціатива сприяє промоції Трускавця та свідчить про нашу європейськість. Саме тут дуже часто звучать слова пропозицій руки і серця один одному. Тож те, що в оздоровниці офіційно можна одружитися за добу сміливо можна назвати досягненням міста назустріч закоханим. Також це дуже комфортно і для місцевих мешканців, котрі не мають через певні обставини часу чекати аж цілий місяць на реєстрацію своїх стосунків. Особливо це зручно тим людям, які працюють за кордоном”, – наголошує Віра Сазонова.

 

  За три місяці реалізації проекту «Шлюб за добу» в курорті вдалося розширити і географію місць, де урочисто розписують молодят. Перші дві пари розписували у художньому музеї ім. М.Біласа. Тепер для весільної церемонії ТІЦ пропонує обирати молодятам такі локації: музей Біласа, оглядовий майданчик на території церкви Покрови Пресвятої Богородиці, парк «Підгір’я», альтанка в курортному парку.

 

«Все залежить від смаку молодят та, звісно ж, погоди. Не виключено, що весільну церемонію можемо провести і в одному із ресторанів міста, таку практику ми вже мали», – наголошує п. Віра. Вражає і географія молодят: у Трускавці «Шлюбом за добу», окрім пар з України, вже скористалися громадяни Канади, Швеції, Молдови, Азейбарджану, Польщі, Латвії та Німеччини. Також саме в оздоровниці свої серця поєднали і пари з сусідніх міст – Дрогобича та Стебника.

 

  Коштує послуга швидкої реєстрації шлюбу майже 4 тис. грн. Як пояснює пані Сазонова, ці кошти йдуть на оренду певної локації, музику, оформлення цього місця  та встановлення там всіх потрібних атрибутів.

 

Щоб розписатися за 24 години у Трускавці треба подати в ТІЦ усі необхідні документи, на підставі яких з молодятами укладуть відповідний договір про реєстрацію шлюбу.

Серед документів: паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства (у разі, якщо хтось із подружжя є іноземцем чи особою без громадянства, додається документ, що підтверджує законність його перебування на території України, а саме довідка з міграційної служби).

Документи, які складені іноземною мовою, треба подавати разом із нотаріально засвідченим перекладом на українську мову. 

Наталя Зелена

Медіа Дрогобиччина, № 14 (44)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *