Петро Старосольський звітував про проблеми та здобутки Стебника

На початку березня про виконану роботу за минулий та плани цей на рік звітував міський голова Стебника Петро Старосольський. Звіт відбувався у Народному домі, приміщення якого розраховано більше ніж на 500 осіб, проте заслухати звіт зійшлося близько 100 людей. Чи то немає проблем у місті, чи мала інформованість населення – незрозуміло.

Розпочав свій звіт мер із питання наповнення та зростання надходжень до міського бюджету. Недовиконання бюджету відбувається за такими статтями: акцизний збір, єдиний податок та оплата оренди. Проте зросли надходження від податку на нерухоме майно. Загалом міський бюджет зріс до 9 мільйонів 500 тисяч.

Серед здобутків очільник Стебника назвав освітлення у місті, капітально відремонтовані дороги на суму 3 мільйони 347 тисяч гривень та поточний ремонт на загальну суму 409 тисяч гривень. Також у минулому році було придбано портальний сміттєвоз вартістю 1 мільйон 500 тисяч гривень, проведена інвентаризація та завершено роботи з розчистки русла р. Солониця.

У міській раді було проведено 10 сесій та 12 засідань виконавчого комітету. 70% ухвалених рішень стосувалися земельних питань. Було збільшено виплати у секторі соціальних виплат на суму 485 тисяч гривень. Крім цього, минулоріч  вперше виділили кошти на спорт у сумі 100 тисяч гривень.

Чималу роботу провели і депутати Дрогобицької міської ради від Стебника за підтримки депутата Львівської обласної ради Юрія Нестора. Завдяки їхнім мікропроектам було залучено кошти на заміну вікон у міських школах, садочках та Народному домі на загальну суму 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Серед залучених інвестицій міський голова назвав відкриття автозаправної станції, проект будівництва заводу з переробки сільськогосподарської продукції та розробку проекту з облаштування індустріального парку.

У планах на майбутнє продовження капітального ремонту доріг (адже близько 60% потрібно ще відремонтувати), каналізування приватного сектору та продовження заміни мереж зовнішнього освітлення.

Серед основних проблем керманич міста назвав замовчування реальної ситуації з провалами карстових порід від виробітку стебницького “Полімінералу”; мости, які знаходяться в катастрофічному стані; виділення земельних ділянок учасникам АТО; штатну чисельність поліції; критичну ситуацію з територією під кладовище та адміністративну реформу.

Підсумком годинного звіту були два запитання про провал проведення адміністративної реформи та різке здорожчання проїзду.

Загалом у місті вимальовується позитивна динаміка, однак проблем залишається також достатньо.

Олеся Німеровська

Медіа Дрогобиччина №5 (35) від 16 березня

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *