Крушельницькій і не снилось: одна з вулиць Трускавця тоне у болоті

Хотіли, як краще, а вийшло, як завжди! У Трускавці ремонтують вулицю Соломії Крушельницької. Ремонтні роботи з відновлення тротуарів закипіли тут кілька тижнів тому, почали стелити бруківку. Нічого гріха таїти – вулиця Соломії Крушельницької,  що  межує із  залізничним   вокзалом   курортного міста,  останніми роками відлякувала  своїм виглядом:  дорога  світила чималими   ямами, які в дощові дні перетворювалися  на міні-озера,  а тротуари  на вулиці  місцями були просто відсутні та поросли травою. За таких умов місцевим жителям не залишалося нічого іншого, як добиратися до своїх домівок, долаючи  шлях  із суцільних перешкод – ям та  болота.  

  Не кращою ситуація виглядає і зараз: шляхоремонтники, які приступили до викладення бруківки на тротуарах,  зняли старий асфальт, повиймали міцні гранітні бордюри та засипали вулицю сумішшю піску зі щебенем. За дощової погоди  ця суміш перетворилася на суцільне болото, а ще – позабивала собою всю ливневу каналізацію на вулиці, тож воді стікати ніде.  От вона і збирається вся тут. За таких умов  грузнути у болотяній калабані на Соломії Крушельницької   доводиться усім: і місцевим мешканцям, і відпочивальникам, які, зійшовши з потягів, опиняються у місці, схожому на болотяне місиво.  Люди в один голос стверджують: такою вулицею не реально ні пройти, ні проїхати, на додачу – добряче нищиться   взуття. «Чому нам не додумалися покласти хоча б кілька дошок чи деревяних парапетів,   по яких люди могли б долати це  болото? А так, допоки пройдеш вулицею, винесеш на взутті кілограми болота. Його заносимо і назад додому», – резюмує місцевий житель пан Ігор. А ще люди нарікають: нову бруківку, якою замощують тротуари, часто кладуть у дощову погоду. Чи буде за таких умов вона довго служити – питання доволі відкрите.

 На скарги людей у мерії Трускавця реагують спокійно та запевняють: «Усім догодити складно!». Як наголосив заступник міського голови оздоровниці Олексій Балицький, управління комунального господарства міста пильно стежить за ремонтними роботами на вулиці Крушельницької: «Якщо бруківку покладуть не належно, виконавець виправлятиме це за свій кошт. У фірми, яка ремонтує цю вулицю (ТОВ «Авадор» зі Львова), – доволі сумлінна репутація».

 На відновлення тротуарів, точніше – замощення їх бруківкою, із бюджету міста виділили 500 тис. грн. Це весь спектр робіт, що планують провести тут цього року. «Заміна каналізації та інших комунікацій на Крушельницької запланована на наступний рік», – переконує пан Балицький. Така послідовність ремонтних робіт трускавчан дещо дивує. У соціальних мережах люди зауважують: «На вулиці доцільніше було б замінити комунікативні мережі, а відтак – відновлювати тротуари та дорогу». Однак, у трускавецьких посадовців інша логіка.

Наталя Зелена, Медіа Дрогобиччина №15 (29) від 08 грудня

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *