Відстояли! «Нафтуся» залишиться безкоштовною

З 1 грудня вхід у Трускавецький бювет мінеральних вод все ще буде  безкоштовним. Таке рішення 9 листопада на сесії міської ради одноголосно підтримали депутати оздоровниці. Зокрема, народні обранці зобов’язали ПрАТ “Трускавецькурорт”, у власності якого перебуває  ГРЕС, бювет мінеральних вод та надкаптажні споруди на 36-ти свердловинах мінеральних вод, зупинити процедуру введення платних послуг за «Нафтусю».

Про стан справ підприємства-монополіста джерел на сесії звітував генеральний директор ПрАТ «Трускавецькурорт» Віктор Жданов. У його бік летіло чимало критики і гострих запитань – як від  депутатів, так і від місцевих активістів, які масово прийшли того дня на сесійне засідання. Найгірше те, що питанням   «Нафтусі» у місті починають спекулювати різні політичні угрупування, щоб здобути собі свіжі дивіденди на найближчі вибори завдяки «гарячій» темі.

      Рішення, яке прийняли на сесії наступне: зобов’язати ПрАТ «Трускавецькурорт» зупинити процедуру введення платного входу до бювету та укласти договори на придбання мінеральних вод з усіма санаторно-курортними закладами, приватними готелями і садибами, щоб усі користувачі надрами були у рівних умовах. Відтак,  

місто має на меті відновити роботу КП «Трускавецька гідрогеологічна режимна експлуатаційна станція»  та планує звернутися до Державної служби геології та надр України за спеціальним дозволом на видобування мінеральної води. Окремим рішенням  ПрАТ «Трускавецькурорт» зобов’язали у 1 кварталі 2018 року відкрити для експлуатації верхній бювет міста.

Наталя Зелена, Медіа Дрогобиччина №14 (28) від 17 листопада

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *