В Борислав знову возять «чуже» сміття

На фото: Міротель, Трускавець

Бориславські громадські журналісти (F4S) оприлюднили в мережі facebook докази завозу на міське сміттєзвалище трускавецького сміття. Разом з Муніципальною вартою Борислава вони знайшли на місці вигрузки сміттєвоза бухгалтерські документи з готелів Трускавця, афіші з санаторію Казявкіна, листя в пакетах та інші докази того, що сміття є саме з готелів. Також були оприлюднені фото, коли сміттєвоз завантажується в Трускавці.

Перевізник сміття в Бориславі ТзОВ «ДВ Еко-світ» в жовтні цього року замінило старі сміттєвози на MAN та Mersedes нового типу. Кузов цих машин обладнаний спеціальною центрифугою. Тому вони вміщають в себе більше сміття, ніж вміщалось в попередніх машинах. Стоянка сміттєвозів знаходиться в Трускавці. Тож машини спершу збирають сміття по Трускавцю, по дорозі до сміттєзвалища добирають його в Бориславі в районі Тустанович та Коваліва і завозять в Борислав начебто бориславське сміття.

Власник ТзОВ «ДВ Еко-світ» та ТзОВ «Ком-еко – Борислав 2010» – одні й ті самі лиця: Василянський О. та Деміч С. Тож очевидно, що їм вигідніше вигружати сміття в Бориславі безоплатно, аніж на інших сміттєвих полігонах, скажімо, в Брониці, за гроші.

Фото-доказ того , що сміття возять з трускавецьких готелів.

Зауваження є також до якості обслуговування Борислава перевізником. Згідно договору з перевезення сміття, виконавець повинен надавати послуги з вивезення ТПВ відповідно до вимог Законодавства про відходи, санітарних норм і правил. Сортування сміття також Законом передбачене. Але про які сортування та санітарні норми може йти мова, коли перевізник забирає тільки те сміття, що є в контейнерах. Купи сміття, гілок, будівельних відходів навколо декотрих смітників не вивозяться місяцями, забруднюючи тим самим довкілля. «Підприємство-перевізник повинно утримувати в належному санітарно-технічному стані сміттєві майданчики» – каже у відповіді на запит на інформацію бориславська міська рада. «Підприємство-перевізник не повинно вивозити гілки, траву та листя – каже керівник підприємства.

Нагадуємо, що на сесії Бориславської ради від 30 березня 2017 року депутати прийняли рішення заборонити ввозити сміття зі Львова та інших міст на територію м. Борислав, окрім Східниці. І трускавецьке сміття – не єдине порушення даного рішення. Східницьке КП “Господарник”, згідно порталу використання публічних коштів e-data, не тільки Східницьке сміття возить в Борислав. А ще з с. Ластівки та “Львівської обласної лікарні відновного лікування».

Читайте також: Сміттєве протистояння в Бориславі

 

Юлія Гасій

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *