Про відпочинок для тіла та душі

Берегово відоме не тільки винними пивницями, але ще й  термальними водами.

Термальний комплекс «Жайворонок» знаний  унікальними термальними лікувальними водами високої мінералізації. Воду до басейнів подають безпосередньо із досліджених і розроблених термальних свердловин без додаткового підігріву. Ці термальні води дуже корисні не лише для лікування захворювань опорно-рухового апарату, серцево-судинних, урологічних захворювань та недуг нервової системи, але також і  для покращення загального самопочуття людини.

Зупинитись   найкраще  в напрочуд затишному, сучасному, вельми комфортному  готелі “Магнус”…

Ще однією оздоровчою перлиною Закарпаття  є термальний комплекс «Косино».

Це сучасний оздоровчо–рекреаційний комплекс для всієї родини. Байдужими тут не залишиться жоден – ані дорослий, ані дитина. Температура води в чотирьох басейнах коливається від + 35 до + 41 градусів Цельсія (два з них  з  прісною водою і два – з термальною).

Далі шлях наш лежить до  Міжгір’я на відпочинок для душі.

Якщо  ви зголодніли, дорогою можете  відвідати унікальну екоферму – сироварню «Бараново» в відомому за межами краю селі Іза. Тут ви не тільки смачно пообідаєте  і скуштуєте славнозвісних тутешніх  сирів, але також побачите правдиве диво – те, як цей сир народжується.

Готель Кам’янка знаходиться біля підніжжя гори Кам’янка (міжгірська Кіліманджаро), на висоті 870 метрів,  у самому серці Карпат.

В цій дивовижній мальовничій місцині ви зустрічатимете неймовірні світанки та спостерігатимете за дивовижними заходами сонця за Боржавським хребтом.

Та найголовніше, що саме тут живе щастя, саме тут ви найближче до неба, саме тут ви у повній  гармонії з природою та самим собою.

Хто одного разу побував тут, неодмінно не раз повернеться  до цього  райського куточку щастя на українській карпатській землі.

Недалеко від Кам’янки лежить  озеро Синевир, яке є візитівкою  українських Карпат. Розташовано воно на висоті  989 метрів  над рівнем моря.

Існує легенда, згідно з якою мальовниче озеро утворилось від потоку сліз графської доньки Синь, на місці, де її коханого, простого пастуха Вира, було вбито кам’яною глибою за наказом підступного  графа. Мінімальна глибина Синевиру  сягає вісім-десять метрів, максимальна – 22-24 метри.  Це більше за глибину Азовського моря, де максимальна глибина становить 13 з половиною метрів.

Вода тут слабо мінералізована чиста, прозора, проте  купатись тут не вдалося б: вода  прогрівається лише до +11-13 градусів Цельсія. Та навіть якби й знайшовся охочий до «моржування» – марно, купатися в озері заборонено.

На території НПП «Синевир» знаходиться реабілітаційний центр бурого ведмедя. Сюди потрапляють ведмеді з усієї України, які зазнали жорстокого поводження чи стихійного лиха також тут утримують  конфіскованих тварин, яких затримано на кордоні через порушення природоохоронного законодавства. Вольєри реабілітаційного центру розташовані на площі 12 гектарів.

На сьогодні в  центрі є понад 20 особин.  Загалом же в Карпатах на українській території налічується всього від 150 до 200 цих тварин.

Фінальним же акордом нашої чудової, неповторної подорожі стала «крейзі»-прогулянка в дощ і туман на підйомнику на курорті Пилипець.

Прес-тур «Смак Закарпаття» організовано компанією “MUSE dmc company”,Закарпатським агентством з інвестицій, інновацій та розвитку та курортним комплексом «Воєводино».

Прес-тур здійснено в рамках проекту «Карпатський портал», фінансованого за рахунок  гранту від Королівства Норвегія через Норвезький фінансовий механізм, фіксується з державного бюджету Словацької Республіки.

Маша ТЯЖКУНМедіа Дрогобиччина №3 (17) від 09 червня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *