Погасять борги і візьмуться за ремонт доріг

Вулиця Володимира Великого – одна з найбільших доріг Стебника, має важливе значення, оскільки вважається об’їзною, йде вздовж житлових масивів, а ще – веде до церкви.

Ремонт цієї вулиці триває роками. З року в рік по шматочку кладуть асфальт. Та є ділянка, куди руки дорожників ще не дійшли, на що бракує коштів.

Втім, перш ніж взятись до ремонту тієї ділянки, спочатку Стебнику змушені погасити борги з минулого. Відтак,  на останній сесії міської ради було прийняте рішення «Про внесення змін до міського бюджету Стебника на 2016 рік», згідно з яким, зокрема, було передбачено 194 тис.грн. для фінансування виконаних у 2015 році робіт з капітального ремонту дороги по вул..Володимира Великого на ділянці від будинку №10 до перехрестя вул. М.Грушевського.

«Ця частина дороги була зроблена ще за попереднього міського голови Пецюха Василя Федоровича. Акт прийому-передачі він підписав, а от за роботи не оплатив. Тобто, це був борг, – розповідає секретар Стебницької міської ради Андрій Петруняк. – Виконавець робіт звернувся у суд, і згідно з рішенням суду уже теперішня каденція має оплатити борги «попередників».

Як зазначає секретар ради, після оплати боргу у місті розпочнеться уже плановий ремонт доріг.

«З бюджету міста в рамках співфінасування ми виділили 630 тис.грн на ремонт автошляхів, подали великі проекти на розгляд в обласну раду, і плануємо вже в цьому році заасфальтувати «недоремонтовані» шматки вулиці Володимира Великого. Плануємо також зробити понад 300 мерів дороги до Колпця (вул..Івасюка), на яку вже розроблено проектно-кошторисну документацію, готується експертиза проекту. Загалом близько десятка проектів подано на розгляд в обласну раду, на суму 6 млн. 300 тис.грн.. Так, шість мільйонів в рамках співфінансування на один лишень Стебник навряд чи вдасться отримати, це зрозуміло. Але щось обов’язково «виборемо». Ми зверталися до своїх обласних депутатів, вони гарантують нам підтримку в тих питаннях. Від «Батьківщини» маємо там 9 чоловік, сподіваємося, що обласний депутат зі Стебника та депутати від Дрогобича від «НК» долучаться», – зазначає Андрій Петруняк.

Медіа Дрогобиччина, №2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *