Як чиновники і активісти ліс садять

На Дрогобиччині триває акція “Майбутнє лісу – в твоїх руках”. До неї долучаються школярі, громадськість. А ще – чиновники…

Лісовий масив «Героїв Майдану» поповнили понад 6 тисяч нових насаджень

В суботу, 2 квітня, працівники  Дрогобицького лісгоспу спільно із  активістами Дрогобиччини в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках»  провели доповнення лісових культур в кварталі 50 виділ 8.1 Гаївського  лісництва, створених в 2014 році на честь «Героїв Майдану».

Головний лісничий  ДП «Дрогобицький лісгосп» Василь Кінаш провів присутнім короткий інструктаж, як правильно, на яку глибину потрібно висаджувати саджанц. Після почутих рекомендацій учасники акції розділились на групи і взялися до роботи.

За три години ділянка, розміром в півтора гектара, вже була засаджена. Учасниками акції було висаджено понад шість тисяч молодих дерев дуба, ялиці та модрини. До роботи долучилось понад тридцять чоловік та й погода сприяла плідній праці. Всі учасники з ентузіазмом поставились до роботи та проявили бажання і в майбутньому долучатись до подібних справ.

Акцію «Майбутнє лісу в твоїх руках» підтримала влада Дрогобицького району

На екваторі проведення акції до неї долучилась влада Дрогобицького району. В садінні лісових культур, яке відбувалося в кварталі 30 виділу 11 Лішнянського лісництва, взяли участь голова Дрогобицької райдержадміністрації Максим Лісогор, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Шутко, заступник голови районної ради Володимир Стецівка, начальник міського відділу СБУ Борис Пантюхов, депутати, сільські голови, керівники служб району, працівники райдержадміністрації та районної ради, керівники Дрогобицького лісгоспу, громадські активісти.

Головний лісничий ДП «Дрогобицький лісгосп» Василь Кінаш провів короткий інструктаж, розповів присутнім, як потрібно садити сіянці. Учасники Акції висадили понад дві тисячі сіянців дуба звичайного на площі 1,4 гектари.

По закінченні директор ДП «Дрогобицький лісгосп» Василь Матяшовський та лісничий Лішнянського лісництва Роман Паленичак подякували учасникам акції за добру роботу та запросили в майбутньому приєднуватися до таких добрих і почесних справ.

В акції з озелення беруть участь громадські організації

До садіння лісових культур приєдналися ГО «Самооборона. Гідність нації» та громадсько-патріотична організація «Правий сектор».
“Самооборона”на чолі з полковником у відставці Василем Очеретнюком садила ліс у кварталі 64 виділ 19 на площі три гектари Воля-Якубівського лісництва, висадивши понад десять тисяч саджанців дуба звичайного та дві з половиною тисячі ялиці білої. Активісти Правого сектору спільно із лісівниками заліснили ділянку площею 1.9 га, висадивши понад шість тисяч саджанців дуба звичайного та дві тисячі клена-явора в кварталі 68 виділу 5.1 Раневицького лісництва.Учасники акції залишились дуже задоволеними плодами своєї праці та виявили бажання і надалі допомагати лісівникам. 

Очільники Дрогобицького та Сколівського районів садили ліс

5 квітня на межі районів на території Національного природного парку “Сколівські Бескиди” була організована символічна подія під егідою Всеукраїнської акції “Майбутнє лісу в твоїх руках”.

Молоді саджанці лісових культур посадили голови Дрогобицької та Сколівської райдержадміністрацій Максим Лісогор та Ігор Свистун, голови районних рад Михайло Сікора та Микола Романишин, їхні заступники Володимир Шутко і Володимир Стецівка, керівництво заповідника.Під час зустрічі керівники також обговорили перспективи будівництва дороги Східниця — Сколе, яка, окрім поліпшення транспортного сполучення для місцевих мешканців, сприятиме розвитку туристичної галузі краю. Як відомо, на цьому маршруті знаходиться чимало рекреаційно та туристично привабливих об’єктів: курорт Східниця, наскельна фортеця “Тустань”, НПП “Сколівські Бескиди” тощо.

 ДП «Дрогобицький лісгосп»
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *