Про дослідження канзаського ученого і ліквідацію КП "Школярик"

Канзаський учений у Дрогобичі вивчав життя кримських татар

Учора, 6 квітня, у Дрогобичі побував учений Канзаського університету Остін Чарон, який перебуває в Україні з метою збору інформації про життя переселенців із Криму.

Американець у майбутньому готується видати ціле наукове дослідження. Бажання достеменно пізнати ідентичність кримців заокеанського дослідника до Дрогобича привело недарма, адже у місті проживає близько сотні представників цього етносу.

Передусім Остін Чарон поспілкувався із заступником міського голови з гуманітарних та соціальних питань Олегом Дукасом, від якого довідався про співпрацю і підтримку, яку міська влада надає кримським татарам. Відтак формуванню цілісного уявлення дослідника про життя кримців у Дрогобичі сприяли особисті розмови з ними. Остін Чарон зацікавлено інтерв’ював кримців, що зуміли започаткувати у Дрогобичі власну справу – торгують на ринку стравами своєї національної кухні. Враження на гостя справив відзнятий нещодавно з ініціативи знаного у Дрогобичі кримсько-татарського активіста Амета Бекірова фільм «Крим наш». Цей відеофакт стане елементом дослідження американського науковця.

У Дрогобичі ліквідували КП «Школярик»

4 квітня депутати Дрогобицької міської ради ухвалили рішення про ліквідацію КП «Школярик». Згідно з іншим рішенням, затверджено склад ліквідаційної комісії.

Альтернативу підприємству, що спеціалізувалося на харчуванні школярів, обранці громади бачать у співпраці з приватними підприємцями. Охочих готувати шкільні обіди відтепер відбиратимуть на конкурсних засадах. Як прозвучало під час обговорення цього питання, важливо, що рішення ухвалено заздалегідь до початку нового навчального року. Це дає можливість відділу освіти належно подбати про усі моменти, викликані зміною в організації шкільного харчування.

Щодо мети, яку ставив перед собою депутатський корпус, то, як обґрунтував депутат Роман Курчик, передусім будуть переваги в економії коштів та якості харчування. За словами головного спеціаліста відділу економіки Ірини Гром, досі на одноденне харчування одного учня припадало 6-8 гривень, з яких приблизно півтори гривні становив ПДВ.

«Коли ж приватні підприємці не сплачуватимуть ПДВ, то автоматично зросте сума на харчування», – роз’яснила на сесійному засіданні Ірина Гром.

Прес-служба Дрогобицької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *