Дрогобич коротко: очікують провокацій, думають що робити з пільговиками та готуються голосувати поіменно

У Дрогобичі попереджають про ймовірні провокації проти влади та адміністрації ринку

Із заявою про те, що у Дрогобичі деякі підприємці або ж нечисті на руку правоохоронці можуть вдатися до провокацій проти адміністрації ринку та влади міста, виступив на сьогоднішній оперативній нараді у Дрогобицькій міській раді директор ринку Володимир Білоган.

З його слів, до провокацій певних осіб може підштовхнути їхнє невдоволення ініціативами влади, спрямованими на утвердження порядку та законності. З огляду на таке попередження, Володимир Білоган закликав урядників міста до пильності та обачності.

У День Св. Валентина молодь Дрогобича милувалася краєвидами нічного міста

Святковість та романтикою був сповнений учорашній вечір у дворику Ратуші.

Близько ста молодих людей на запрошення інформаційно-туристичного центру прийшло переглянути перформансакторів театру «Альтер» Єви Райської та Олександра Максимова. Служителі Мельпомени зуміли природною і сповненою експресії грою викликати загальне захоплення. Відтак лабіринтами сходів молодь піднялася на найвищу романтичну вершину Дрогобича – міську вежу.

Як зауважив директор інформаційно-туристичного центру, приємно здивувала кількість молоді, а також те, що усі були збадьорені видовищами, а не алкоголем, як це бувало під час попередніх вечірніх мандрівок на вежу.

Ігор Чава зазначив, що робота інформаційно-туристичного центру буде прицільно спрямована на популяризацію міської вежі Дрогобича як одного із найпривабливіших туристичних місць . Адже без перебільшення, твердить молодий історик, вежа у Дрогобичі поза конкуренцією серед інших міських шпилів усієї Галичини.

У парку на вул. Лесі Українки обіцяють висадити молоді хвойні та листяні дерева

На місці зрубаних старих дерев навесні у парку на вул. Лесі Українки будуть висаджені листяні та хвойні саджанці.

Про це на оперативній нараді 15 лютого доповів директор департаменту міського господарства Іван Лепкий. Крім того, аби парк набув ознак справжнього місця відпочинку, комунальники збираються встановити там лавки.

Зрізку дерев на вул.Лесі Українки, до якої прикипіла минулого тижня увага громадськості, головний комунальник назвав плановою. До цього ж, запевнив Іван Лепкий, очищення парку відбувалося відповідно до виданого розпорядження міського голови та з дозволу екологічної служби.

У Дрогобичі коштом проекту ЄС/ПРООН проведуть термоізоляцію двох багатоквартирних будинків

Дрогобич – одне із п’яти міст України, яке бере участь у реалізації пілотного проекту ЄС/ПРООН , відповідно до якого у місті буде проведена термоізоляція двох багатоквартирних будинків. Про це інформував на оперативній нараді перший заступник міського голови Ігор Герман.

На кожен з будинківшляхом співфінансування заплановано витратити по 150 тисяч доларів. Минулого тижня з цього приводу у місті побував експерт центрального офісу проекту ЄС/ПРООН, що розміщений у Києві.

Нагадаємо, Дрогобич другий рік поспіль залучений до реалізації проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який фінансується Європейським Союзом за співфінансування ПРООН. Реалізація пілотного проекту відбувається у межах цієї співпраці.

У Дрогобичі альтернативу пільговому перевезенню вбачають у грошових допомога громадянам

Фахівці управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької міської ради спільно з відділом економіки працюватимуть над розробкою механізму заміни пільгового перевезення громадян на виплату їм грошової допомоги.

Обміркувати такий новаторський підхід до соціальної політики умісті керівникам цих служб доручив сьогодні, 15 лютого, на оперативній нараді міський голова Тарас Кучма.З його слів, простіше виплачувати людям матеріальні допомоги і тим самим убезпечити їх від приниження, з яким часто стикаються пільговики під час проїзду у громадському транспорті.

Нагадаємо, Тарас Кучма раніше заявляв про пошук альтернативи пільгам. На нещодавній прес-конференції він висловив думку, що не є прихильником жодних пільг, які руйнують економіку.

Дрогобицький мер ініціативу навколишніх сіл створити окрему територіальну громаду вважає сепаратистською

Села Дрогобицького району: Болехівці, Гаї Верхні, Гаї Нижні та ін. ведуть перемовинипро об’єднання в окрему територіальну громаду. Про це сьогодні, 15 лютого, на понеділковій нараді у Ратуші повів мову міський голова Тарас Кучма.

Таку ініціативу очільник Дрогобича назвав сепаратистською, обумовивши своє твердження тим, що лобісти окремішнього існування не відають, наскільки великих коштів потребує медичне, освітнє та культурне забезпечення життя громади.

«Можливо, вони розраховують, що цей тягар і надалі буде нести Дрогобич, а їм залишиться лише ділити отримані від держави кошти», – висловив припущення Тарас Кучма, додавши, що на карті нового територіального поділу Дрогобичу найвигідніше бути окремою громадою, самодостатньою у задоволенні своїх соціальних потреб, проте, наголосив мер, очевидно: місто не зможезалишитися осторонь процесу, який змінить кордони усіх територіальних одиниць.

У Дрогобицькій міській раді запроваджують систему поіменного голосування

Уже на черговому засіданні сесії Дрогобицької міської ради, яке відбудеться 25 лютого, депутати голосуватимуть за допомогою планшетів, як ізакупили на виконання вимог закону щодо поіменного голосування у місцевих радах.

Про це сьогодні, 15 лютого, повідомив секретар міської ради Олег Хрущ. Завтра у Ратуші розпочнеться монтаж, а відтак тестування нової системи. Спеціальне навчання організують для депутатів, яким доведеться опанувати сучасну методику голосування, завдяки якій, крім інших переваг, вдасться заощаджувати папір. Усю проектну документацію депутати тепер читатимуть в електронному варіанті з планшета.

На останньому засіданні сесії міський голова Тарас Кучма оголосив про візит наприкінці лютого до Дрогобича представників Асоціації міст України. Заразом буде нагода, вважає Тарас Кучма, презентувати перед гостями осучаснення роботи представницької гілки дрогобицької влади.

У Дрогобичі вшанували 27-му річницю виведення військ з Афганістану

Сьогодні, 15 лютого, у Дрогобичі біля пам’ятника воїнам, полеглим на війні в Афганістані, відбувся поминальний захід, під час якого під мелодію пісні «Пливе кача» вшанували пам’ять воїнів, які, зберігаючи вірність військовій присязі, не повернулися з війни в Афганістані, з АТО на Донбасі, а також Героїв України – Героїв Небесної сотні.

Відтак розпочалася панахида за загиблими, яку відправив військовий капелан о. Іван Гнатів у співслужінні із священиком.

Міський голова Тарас Кучма у своєму виступі закликав не політизувати захід, а щиро пом’янути воїнів, які поклали молоді життя, виконуючи військовий обов’язок. Мер вручив родинам загиблих, інвалідам війни грошову допомогу.

Голова Дрогобицької райдержадміністрації Максим Лісогор наголосив на необхідності більше уваги приділяти воїнам-афганцям, родинам загиблим. Слова співчуття, підтримки та вдячності висловив родинам загиблих та воїнам депутат Львівської обласної ради Михайло Задорожний. Дрогобицько-Бориславський військовий комісар Віктор Попов подякував воїнам-афганцям, які сьогодні героїчно боронять східні терени України від московського агресора і висловив впевненість, що невдовзі вони повернуться додому з перемогою.

Голова Спілки ветеранів Афганістану Іван Андруневчин вручив допомоги родинам загиблих, інвалідам і потребуючим воїнам-афганцям і подякував підприємцям, усім, хто спричинився до цієї допомоги.

Завершився поминальний захід салютом та покладанням квітів до пам’ятника.

АНОНС. Пряма телефонна лінія

У четвер, 18 лютого, з 11:00 до 12:00, відбудеться пряма телефонна лінія з начальником відділу охорони здоров’я Дрогобицької міської ради Андрієм Шевкеничем.

Номер телефону прямої лінії 3-71-77.

АНОНС. Прямий радіоефір

У середу, 17 лютого, з 10:30 до 11:00, відбудеться прямий ефір на радіо «Франкова земля» за участю начальника відділу містобудування та архітектури Дрогобицької міської ради Ігоря Петранича.

Номер телефону прямої лінії 2-11-43.

Засідання постійних комісій ради 

У вівторок 16 лютого 2016 року об 11.00 год. виїзне засідання постійної комісії ради з питань регулювання земельних відносин.

У четвер 18 лютого 2016 року о 16.00 год. засідання постійної комісії ради з питань планування, бюджету, фінансів, цінової політики та інвестицій.

У четвер 18 лютого 2016 року о 15.00 год. засідання постійної комісії ради з питань оренди, приватизації, комунального майна, промисловості, торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування.

За інформацією Відділу забезпечення діяльності виконкому

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *