Дрогобич коротко: крадуть хрести, "бештають" поліцію та клопочуть про пільги для "долотного"

У Дрогобичі масово викрадають хрести на цвинтарі

На цвинтарі, що на вул 22 Січня у Дрогобичі, з могил викрадають хрести та букви з написів.

Про це на сполох на засіданні сесії міської ради забив секретар міської ради Олег Хрущ. З його слів, ганебні крадіжки розпочалися ще перед Різдвом, проте не припиняються досі. Навпаки – злодюги розширюють поле діяльності, а злочинні наруги, здійснені на могилах багатьох відомих дрогобичан, стали масовими.

 На заяву Олега Хруща присутній на сесії начальник поліції Мирон Карапата лише розвів руками, мовляв, поліція позбавлена права перевіряти пункти збору металобрухту.

Така відповідь аж ніяк не задовольнила Олега Хруща, який закрив тему цвинтарних крадіжок риторичним запитанням:”Який же тоді вихід із замкненого кола? Нас грабують, а перевірки заборонені».

Роботою поліції депутати Дрогобицької міської ради не задоволені

Начальник Дрогобицької поліції Мирон Карапата  12 лютого на засіданні сесії Дрогобицької міської ради прозвітував перед обранцями громади про досягнення структури, яку він очолює з листопада минулого року.

Розпочав промову з-за трибуни головний поліціянт з цифрових характеристик роботи поліції. Як інформував полковник, за три місяці поліція оголосила 270 підозр у скоєнні злочину, 265 з яких скеровано до суду. Окремо Мирон Карапата згадав про грудневі підсумки роботи, наголосивши, що таких показних результатів ще не знала історія. Як передовий,відзначив правоохоронець, Дрогобицький відділок відзначають серед інших у Львівській області.

Слова вдячності промовець адресував владі Дрогобича за відеоспостереження, яке деякою мірою спростило роботу поліції у розкритті окремих злочинів.

Паралельно з позитивними характеристиками поліції Мирон Карапата не оминув і проблем. Недокомплектованість відділку, молоді кадри, які ще не є фаховими, кількість функціональних обов’язків, що лише примножуються – все це, певен Мирон Карапата, заразом взяте перешкоджає поліції належно справлятися з роботою і зажити доброї слави серед людей.

Поміж тим, він звертався до депутатів набратися розуміння і витримки та дочекатися, поки поліція виправдає себе в очах громади. А також не шкодувати доброго слова для людей у погонах.

Втім депутати, які тільки і чекали завершення доповіді, обрушили на роботу правоохоронців лавину критики. Претензії депутатського корпусу переважно стосувалися квартирних крадіжок, стихійної торгівлі. У штики обранці взяли полковника за продаж спирту на ринку. Перед цією відомою загалу проблемою поліція, звучало одностайно у залі, демонструє своє безсилля уже багато років. Чітких відповідей на запитання депутати не отримали.

Перед тим, як покинути трибуну, Мирон Карапата знову ж таки просив владу допомоги у спільному подоланні стихійної торгівлі у місті. Це прохання спричинило обурення. Депутати позиціонували, що їхня діяльність є громадською, а тому у патрулюванні прилеглої до ринку території вони не можуть скласти компанію правовохоронцям, для яких забезпечення правопорядку є головною професійною місією.

У Дрогобичі клопочуть про надання пільги на земельний податок ТЗОВ«Універсальна бурова техніка»

Дрогобицька влада розгляне можливість надання ТзОВ «Універсальна бурова техніка» пільги у сплаті земельного податку. Рішення про це буде винесено на розгляд сесії міської ради. Такої домовленості досягнено від час візиту керівництва міста на підприємство.

Зі слів першого заступника міського голови Ігоря Германа, пільга сприяла б акумуляції внутрішніх коштів, необхідних підприємству для розвитку. Посадовець переконаний, що завод, на якому нині працює 600 осіб, має перспективу. У леварному цеху, де розміщене потужне ковальське обладнання, здійснюється унікальне виробництво.

Влада, каже Ігор Герман, зробить поступку у напрямку сприяння цьому підприємству.

Тим паче, пільга на сплату земельного податку не є прецедентом. У Львові таким чином створювали сприятливий клімат для розвитку великих підприємств.

Нагадаємо, ТзОВ «Універсальна бурова техніка» займає частину території колишнього долотного заводу.

Торгівлю на вул. Шолом-Алейхема тимчасово узаконено

Згідно з ухваленим на засіданні виконкому 12 лютого рішенням, підприємці, що торгують на вул. Шолом-Алейхема з так званих «шансів» відтепер сплачуватимуть до міської скарбниці по 600 грн щомісячно.

Як прокоментував директор ринку Володимир Білоган, рішення є тимчасовим і його чинність спливе тоді, коли буде здійcнено перенесення торгових місць з центру.

Тривалий час підприємці не платили до міського бюджету нічого. Нове керівництво ринку таку ситуацію повважало неправильною. Адже, сказав Володимир Білоган, люди там стоять і торгують, тому мають сплачувати кошти.

Зі слів директора, на вул. Шолом-Алейхема, розташований 41 «шанс». Члени виконкому одразу підрахували, що надходження до бюджету від підприємців з цієї вулиці будуть немалими.

— 
За інформацією Відділу забезпечення діяльності виконкому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *