Дрогобич коротко: про нові правила торгівлі на ринках міста, чергову сесію міськради та ін.

Мер Дрогобича звернеться до Кличка з проханням розробити прозору процедуру обрання голови Асоціації міст

Дрогобицький міський голова Тарас Кучма, який брав участь у столичному з’їзді міських голів, критично оцінив суботні вибори голови Асоціації міст.

На думку Тараса Кучми, відсутність прозорої процедури обрання голови Асоціації міст України накладає негативний відбиток на репутацію цієї консолідованої інституції місцевого самоврядування і ставить під сумнів вагу її впливу у політичному процесі. За підсумком суботнього відрядження міський очільник Дрогобича готує звернення до новообраного голови Асоціації міст Віталія Кличка, у якому викладе своє бачення хиб суботніх виборів. Головну претензію Тарас Кучма має щодо порушення засад конкуренції у виборах такого рівня, які також передбачають запровадження чіткого регламенту процедури голосування. Також Тарас Кучма заявить перед Віталієм Кличком про неприпустимість втручання у статут, що є ганебним методом прив’язки документу під потрібну ситуацію. Якщо принцип конкуренції міcькі очільники України визнають неприйнятним, каже Тарас Кучма, тоді варто внести норму, що з обранням голови міста Києва, кандидат автоматично очолить Асоціацію міст. Лише в разі прописання усіх цих норм, узагальнює мер Дрогобича, можна буде характеризувати вибори з позиції прозорості і законності.

У Дрогобицькому відділенні Ощадного банку – прес-конференція керівника

Нещодавно призначений керівник Дрогобицького відділення Ощадного банку України, найбільшої банківської установи в державі, Володимир Бараняк запрошує журналістів на першу свою прес-конференцію.

Зустріч з пресою відбудеться в приміщенні банку (Замкова Гора, 1) 29 січня (п’ятниця) об 11 годині.

З інтернет-газети «Майдан»

Анонс про засідання VI сесії Дрогобицької міської ради VII скликання

Дрогобицька міська рада повідомляє:

28 лютого 2016 року о 10:00   відбудеться VI сесія Дрогобицької міської ради сьомого скликання.
 На розгляд сесії запропоновано такий порядок денний:
1. Бюджетні питання
2. Економічні питання
3. Питання приватизації
 4. Земельні питання
 5. Різне.

Секретар міської ради     О. Хрущ

Кримські татари Дрогобича подарували міському голові календар «Ханська Україна»

Один із лідерів кримсько-татарської громади Дрогобича Амет Бекіров вручив міському голові Тарасу Кучмі календар пам’яток та пам’ятних місць доби Кримського ханату на теренах Південної України. Тарас Кучма з вдячністю прийняв календар, який поки що виданий у обмеженій кількості і має неабиякий попит в Україні. Окрім того, зустріч Амета Бекірова із мером Дрогобича була можливістю вкотре поговорити про проблеми кримських татар, що замешкали у Дрогобичі. Тарас Кучма обіцяв кримцям всебічну підтримку.

Нагадаємо, автором календаря «Ханська Україна» є Олекса Гайворонський – історик, письменник,телеведучий ATR. Поширенням друкованого видання займається Кримськотатарський культурний центр “Куреш” у Херсоні.

«Без знання усіх без винятку глав нашого минулого важко усвідомити справжні підвалини єдності України. Без такого знання легко повірити, що зв’язок Криму з Україною є лише «хрущовською забаганкою» – в той час, коли насправді він є тісним та нерозривним вже багато століть.

Мені вдалося розповісти тут лише про окремі міста та регіони «Ханської України» – адже місяців у році всього 12, а пам’яток тих часів значно більше. Сподіваюсь, втім, що цей проект пожвавить інтерес суспільства до цього маловідомого виміру української минувшини» – так бачить призначення своєї праці Олекса Гайворонський.

У Дрогобичі запровадили нові правила торгівлі

Для ознайомлення громадськості. Рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради “Про впорядкування торгівлі у центральній частині міста Дрогобича”

ДРОГОБИЦЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від 22.01.2016 №1

Про впорядкування торгівлі у центральній частині міста Дрогобича

З метою впорядкування торгівлі у місті Дрогобичі, розглянувши лист КП «Дрогобицький ринок» від 21.01.2016 р. № 6, на підставі п.5 ст.16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою і утримання територій м. Дрогобича, затверджених рішенням міської ради від 25.10.2013 № 1151, керуючись пп.8 п.а ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вирішив:

1.            Встановити межі КП «Дрогобицький ринок» в центральній частині міста відповідно до план-схеми згідно з додатком (без вул. Ковальської).

2.            КП «Дрогобицький ринок» надавати дозволи на право здійснювати вуличну торгівлю згідно схем – планів розташування торгових місць відповідно до додатку.

3.            Визначити торгові майданчики для торгівлі овочами та фруктами з автомашин:

3.1. На вул. В.Великого:

– на майданчиках біля будинків № 7а та № 9 (від повороту з вул. О.Гончара);

– на майданчику навпроти магазину «Наш край» (біля ТзОВ «Чагарі»).

4.Адміністрації КП “Дрогобицький ринок” (В. Білоган):

4.1. Прибирати територію зазначену в п. 1, 2 та 3 даного рішення.

4.2. Укласти відповідні договори та здійснювати збір за оренду торгового місця та послуги ринку відповідно до затверджених тарифів КП «Дрогобицький ринок» із суб´єктами господарювання, які здійснюватимуть торгівлю на територіях зазначених у п. 1, 2 та 3 даного рішення.

4.3. Забезпечити дотримання санітарного законодавства та Правил торгівлі на ринках міста Дрогобича.

4.4. Забезпечити наявність в угодах між адміністрацією ринку та підприємцями покладання відповідальності за дотримання санітарно-епідеміологічних, ветеринарно-санітарних правил та правил охорони праці на ринку на орендарів торгових місць.

4.5. Забезпечити контроль за дотриманням санітарних та ветеринарних правил орендарями при проведенні торгівлі на ринку.

4.6. Забезпечити встановлення дорожніх знаків на вулицях Шевській, Ковальській та М. Ринок про заборону зупинки. 

4.7. Схему розміщення торгових місць на КП «Дрогобицький ринок» розмістити на видному та доступному для споживачів місці.

5. Орендарям торгових місць:

5.1.         Проводити реалізацію лише однієї групи продуктів харчування. Змішана торгівля продуктами харчування допускається при наявності відповідних умов їх зберігання та реалізації.

5.2.         Дотримуватись правил торгівлі на ринку.

5.3. Дотримуватись санітарно-епідеміологічних та ветеринарно-санітарних правил на ринку.

5.4. Дотримуватись заборони торгувати алкогольними напоями та тютюновими виробами на території ринку.

5.5. Дотримуватись заборони торгувати товарами іноземного виробництва без належних документів.

5.6. Установити на робочому місці продавця табличку із зазначенням його прізвища, імені та по батькові, номера свідоцтва про державну реєстрацію як суб’єкта підприємницької діяльності та назви органу, що здійснив цю реєстрацію, прізвища, імені, по батькові його продавця, а також розмістити копію свідоцтва про сплату єдиного податку та копія ліцензії у разі здійснення господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню.

5.7. Мати при собі: документи про сплату послуг ринку; належним чином оформлену особисту медичну книжку в разі продажу продовольчих товарів (для суб’єктів підприємницької діяльності); копії документів, що підтверджують якість та безпеку продукції та товарів; у разі реалізації тропічних плодів – копії документів, що підтверджують їх походження та проходження фітосанітарного контролю; висновок лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку в разі продажу продуктів тваринного і рослинного походження. У разі використання торговельного місця на умовах оренди в продавця повинна бути копія угоди з адміністрацією ринку про оренду, а на умовах суборенди – копія такої угоди із суб’єктом підприємницької діяльності (орендодавцем).

6. Управлінню ветеринарної медицини в м. Дрогобичі (О. Загорський) та Дрогобицькому міжміському управлінню держсанепідслужби у Львівській області (І. Майкут) забезпечити контроль за дотриманням санітарних та ветеринарних правил орендарями при проведенні торгівлі на ринку.

7. Дрогобицькому відділу поліції головного управління національної поліції у Львівській області (М. Карапата) вжити радикальних заходів щодо ліквідації стихійної виносної та вуличної торгівлі у  м. Дрогобичі в термін до 1 лютого 2016 року, надалі постійно.

8. Сектору відділу Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області (В. Зубрицький) та КП «Дрогобицький ринок» (В. Білоган) здійснювати контроль за виконанням встановлених дорожніх знаків на вулицях Шевській, Ковальській та М. Ринок.

9. Відділу забезпечення діяльності виконкому (І. Кушнір) оприлюднити дане рішення у засобах масової інформації.

10. Рішення виконкому Дрогобицької міської ради від 19.06.2014 року №94 «По впорядкування торгівлі у центральній частині м. Дрогобича» із змінами та доповненнями вважати таким, що втратило чинність.

11. Відповідальність за виконання цього рішення покласти на суб´єктів підприємницької діяльності, КП «Дрогобицький ринок» (В.Білоган), відділ забезпечення діяльності виконкому (І.Кушнір), управління ветеринарної медицини в м. Дрогобичі (О. Загорський), Дрогобицьке міжміське управління держсанепідслужби у Львівській області (І.Майкут), сектор відділу Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області (В. Зубрицький), та на Дрогобицький відділ поліції головного управління національної поліції  у Львівській області, підполковнику поліції (М. Карапата).

12. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови І. Германа.

Міський голова            Т. Кучма

Дрогобицький мер закликав Порошенка, Яценюка та Квіта зупинити експеримент із профтехучилищами

Дрогобицький міський голова Тарас Кучма адресував  звернення Президентові України Петрові Порошенку, Прем’єр-Міністрові Арсенію Яценюку та Міністру освіти Сергію Квіту з приводу резонансної проблеми, яка виникла у містах обласного значення у зв’язку із змінами у фінансуванні закладів професійно-технічної освіти.

«Залишаючи службу на Сході України, я дав слово тим, хто залишився у пеклі війни, зробити все для  наближення перемоги України на другому  фронті. Час  перебування на посту Дрогобицького міського голови утвердив мене в переконанні, що здолати ворога, трансформованого в мирному житті у правове безчинство і свавілля,  значно складніше ніж на війні. Коли ще нема ствердної перемоги перед російським агресором,  порушення законодавства, яке набирає ознак  поширеної практики, є нищівним замахом на  ті цінності, які ми прагнемо утвердити в оновленій Україні. Нівелювання законодавчої платформи і руйнування меж правового поля свідчить про невідступність від тих огидних традицій, проти яких спалахнула Революція  Гідності і задля неповернення яких  на східному кордоні України нині продовжують стояти українські вояки», – заявив у преамбулі звернення Тарас Кучма.

Переведення фінансування профтехосвіти на місцевий бюджет, яке суперечить ст. 142 Конституції України  міський очільник назвав прицільним вистрілом як у місцевий бюджет, так і у профтехосвіту, яку відповідно до ухваленого закону, поставлено на межу знищення. Тарас Кучма аргументував, що Дрогобичу на цей рік не додано державної субвенції на утримання медицини та освіти на 53 млн грн, тому погодження на додаткове фінансування двох міських профтехучилищ стане каталізатором  фінансового колапсу усієї бюджетної сфери.

Завершив звернення Дрогобицький мер закликом до державних чиновників  зупинити цей невдалий експеримент, скерувати  процес у законне русло і повернути фінансування професійно-технічних закладів до попередньої моделі. Разом з тим, Тарас Кучма зазначив, що швидше за все обласним містам доведеться, аби не допустити соціального протесту і знищення профтехосвіти, два перші місяці року фінансувати  ці заклади, тому попросив найвищих державних мужів розробити чіткий гарантійний механізм повернення місцевим бюджетам витрачених  коштів.

За інформацією Відділу забезпечення діяльності виконкому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *