Дрогобич коротко: про саботаж підприємців, головного поліціянта, проекти та прямий зв'язок з владою

Підприємці вул. Ковальської саботують очищення міста від вуличної торгівлі

Емоційне наповнення у сьогоднішню оперативну нараду у Ратуші внесли торговці вул. Ковальської, які хором прийшли до адмінбудинку.

Люди скаржилися на дії працівників ринку, що не дозволяють торгувати на  вул. Ковальській, яку згідно з рішенням виконкому закривають на реконструкцію.

На нараді продавці також висловлювали невдоволення тісними торговими місцями, які їм пропонують зайняти в овочевій частині ринку. Міський голова Тарас Кучма переконував, що ці моменти можна узгодити у робочому порядку з адміністрацією ринку. Директор ринку Володимир Білоган  ствердив, що місця для продавців з вул. Ковальської знайшли, та люди не хочуть переходити торгувати деінде. У торговців  не вичерпувалися претензії щодо того, що влада їх не чує. Закрити голосну дискусію міський голова Тарас Кучма спробував пропозицією продовжити розмову у його кабінеті. Також він зазначив, що вул. Ковальська – лише перший  етап процесу впорядкування вуличної торгівлі у центрі Дрогобича. У перспективі, сказав Тарас Кучма, влада ставить перед собою завдання до середини цього року покласти край хаотичній торгівлі у центральній частині міста.

Нагадаємо, підприємці наприкінці  минулого року були попереджені про те, що 21 січня спливає термін їхньої торгівлі на вул. Ковальській, яку влада планує реконструювати. Було обумовлено, що торговці покинуть цю вулицю  і перейдуть торгувати на інші, запропоновані адміністрацією ринку місця.

Дрогобич представить на розгляд Фонду регіонального розвитку 12 проектів

Дрогобич претендує на 65 млн співфінансування у реалізації  проектів на загальну суму 72 млн грн.

Про це повідомляє директор комунальної установи «Інститут міста» Володимир Кондзьолка. З його слів, до кінця тижня спливає термін підготовки проектів. Участь у написанні проектів брали 12 установ міста.

У Дрогобичі відбувся обласний чемпіонат із жиму лежачи 

Учора, 24 січня, у загальноосвітній школі №16 завершився дводенний чемпіонат Львівської області з класичного жиму лежачи серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат.

За словами головного спеціаліста відділу фізичної культури та Дрогобицької міської ради Ірини Криницької, у змаганнях взяли участь команди зі Львова, Борислава, Трускавця, Стрия, Яворова, Новояворівська, Самбора, Нового Роздолу, Любеня Великого. Дрогобич у цих змаганнях презентували дві команди: вихованці спортивного клубу «Віта» (Юрій Пустовіт) та спортивний клуб «Тур» (Володимир Турко). Ці змагання для дрогобичан були багатими на нагороди. Зокрема, серед юнаків у ваговій категорії до 74 кг перше місце посів Віталій Боцюрко (результат 115 кг, СК «Віта»). У ваговій категорії до 66 кг першість виборов Юрій Вийнапіль (результат 95 кг, СК «Тур»). Серед юніорів у ваговій категорій до 59 кг переміг Володимир Микитяк (результат105 кг,СК «Віта»).

Серед дорослих у ваговій категорії до 59 кг на першу сходинку зійшов  Руслан Курчинський  (результат 155 кг, СК «Віта»). Першість також  у ваговій категорії до 74 кг здобув Микола Хім’як  (результат 157,5 кг.) (СК «Віта»). У ваговій категорії  до 105 кг на другому місці був дрогобичанин  Богдан Хорко  (результат180 кг, СК «Віта»). Головним організатором і суддею змагань був голова Львівської федерації з пауерліфтингу Юрій Слесаренко.

У Дрогобичі квартири, надані родинам загиблих в АТО, обіцяють довести до пуття

Чотири квартири, які наприкінці минулого року отримали родини, що у зоні воєнного конфлікту втратили своїх близьких, будуть приведені до належного стану. Таку обіцянку на сьогоднішній нараді дав родичам полеглих бійців АТО Дрогобицький міський голова Тарас Кучма.

Нарада у міського голови відбулася за участі посадовців минулої каденції Петра Суди, який обіймав посаду першого заступника та екс-начальника відділу економіки Романа Корпана. Саме вони опікувалися до приходу нової влади придбанням житла для родин полеглих вояків. Тарас Кучма пояснив, що скликати зібрання такого формату його спонукала прискіпливість з боку органів контролю до процесу виділення житла.

Петро Суда оповів про складність процесу пошуку квартир, який держава регламентувала чіткими вимогами.

Квартири у новозбудованому будинку на вул. Самбірській обрали, передусім тому, що забудовник здавав їх у експлуатацію до кінця року. І цей варіант був найбільш підхожий щодо балансу вартості та стану житла. Також усі дії влади у цьому напрямку були узгоджені з отримувачами житла.

Своєю чергою, присутні на нараді родичі захисників України відзначили, що посадовці минулої каденції суттєво доклалися до того, аби придбати їм житло.

Другу частину наради Тарас Кучма присвятив проблемам доведення квартир, переданих у власність родинам бійців АТО, до належного стану. Міський голова зазначив, що це як його обов’язок, так і обов’язок усіх, хто усвідомлює величину жертви, яку склали перед своїм народом загиблі бійці.

Нагадаємо, у Дрогобичі наприкінці минулого року родинам загиблих в АТО було надано 3 однокімнатні квартири у новому будинку на вул. Самбірській та одну трикімнатну квартиру придбано на вторинному ринку на вул. М. Грушевського.

Начальник Дрогобицької поліції ігнорує вимоги журналістів на оперативних нарадах у Ратуші

Сьогодні, 25 січня, на оперативні нараді у Ратуші начальник Дрогобицької поліції Мирон Карапата відмовився на запрошення Дрогобицького міського голови підійти до мікрофона і повернутися обличчям до присутніх.

Мирон Карапата з місця у залі не зрушив і мотивував тим, що повідомлень для преси сьогодні у нього нема. Відтак головний поліціянт міста став говорити про одіозного квартирного злодія, якого суд випустив під заставу, а також виголосив про зміни, які у структурі поліції грядуть уже з першого лютого. Щоправда, більшість з того, що безпосередньо стосується життя і безпеки дрогобицької громади, мас-медіа вхопили лише фрагментарно, бо не могли розчути деталей. У першому ряді, який традиційно займають представники ЗМІ, прокотилася хвиля невдоволення. Один із журналістів навіть запропонував служителям слова демонстративно піднятися і вийти із зали. Однак до де-маршу цього разу не дійшло.

Нагадаємо, журналісти Дрогобича неодноразово зверталися до міського голови Тараса Кучми забезпечити на понеділкових нарадах виступи промовців з-за трибуни у мікрофон. На думку найдосвідченіших представників журналістського цеху Дрогобича, ніяких примх у цьому нема. Виступати доступно і дохідливо у публічних місцях – одна із основоположних норм інформаційної культури.

Засідання постійної комісії ради

У середу 27 січня 2016 року о 14.00 год. відбудеться засідання постійної комісії ради з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури, екології, довкілля, транспорту та зв’язку.

Пряма телефонна лінія

У четвер, 28 січня, з 11:00 до 12:00, відбудеться пряма телефонна лінія з заступником міського голови з гуманітарних та соціальних питань Олегом Дукасом.

Номер телефону прямої лінії 2-17-50.

Прямий радіоефір

У середу, 27 січня, з 10:30 до 11:00, відбудеться прямий радіоефір «Франкова земля» за участю начальника КП «Комбінат міського господарства» Андрія Яніва.

Номер телефону прямої лінії 3-71-77.

За інформацією Відділу забезпечення діяльності виконкому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *