Дрогобиччина коротко: зростання тарифів, вандалізм та ін

У Трускавці тариф на тепло для населення збільшився на 65%

У Трускавці в опалювальному сезоні 2015-2016 роках буде діяти новий тариф на теплову енергію на централізоване опалення для потреб населення.

Про це йдеться в повідомленні КП «Трускавецьтепло»

Так, для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії тариф становитиме 680,21 грн/Гкал. (566,84 грн/Гкал – планові витрати, 113,37 грн/Гкал – ПДВ). Для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 15,35 грн за 1 кв м опалювальної площі за місяць протягом опалювального періоду (12,79 грн/Гкал – планові витрати, 2,56 грн/Гкал – ПДВ).

Як повідомляє КП «Трускавецьтепло», підвищення тарифів зумовлене підвищенням ціни на природний газ.

Нагадаємо, що на централізоване опалення для потреб населення діяв тариф в розмірі 410,56 грн /Гкал та 9,27 грн/м кв. Таким чином тариф на централізоване опалення збільшиться на 269,65 грн/Гкал, 6,08 грн/м кв  або на 65,7%.


У Дрогобичі до Всесвітнього дня туризму відкриють філуменістичну виставку

25 вересня у приміщенні Дрогобицької районної центральної бібліотеки відбудеться відкриття філуменістичної виставки «Європейська спадщина як об’єкт туризму» з приватної колекції Галини Панахид зі Львова.

Виставка приурочена до Всесвітнього дня туризму та Днів європейської культурної спадщини.

На виставці буде представлено сірникові етикетки, об’єднані тематикою туризму та популяризацією об’єктів культурної спадщини. Наприклад, етикетки, на яких зображені різні види туризму – активний відпочинок, гірський туризм, автомобільний та велотуризм, морські подорожі та відвідування цікавих архітектурних об’єктів, музеїв. Окремо виставлять сірникові мініатюри із зображенням стародавніх замків, фортець, історичних будівель, які є об’єктами культурного надбання та цікавими туристичними атракціями.

Географія філуменістичної виставки також досить широка. Відвідувачі побачать сірникові етикетки з Польщі, Угорщини, Швейцарії, Іспанії, України, а також з країн, яких вже немає на політичній карті світу – Югославії, СРСР.

Нагадаємо, філуменія – колекціонування сірникових етикеток і сірникових коробок. На цих мініатюрах зображено різні сюжети – рослини і тварини, охорона природи і об’єкти декоративного мистецтва, історія науки і техніки, взірці зброї і портрети відомих людей, пам’ятки архітектури і правила дорожнього руху та ін


 

У Трускавці з’ясовують, хто розрив символічний курган біля могили Героїв УПА

У Трускавці вчора, 22 вересня, на території церкви Покрови Пресвятої Богородиці, де розташована могила Героїв УПА, невідомі особи розпочали земляні роботи, а саме – демонтували частину пішохідної доріжки та розрили символічний насипний курган.

Будівельні машини та десяток робітників невідомо за чиїм наказом, вправно працювали декілька годин поспіль і не давали жодних пояснень, хто надав їм дозвіл глумитися над пам’яттю полеглих воїнів УПА, – йдеться в повідомленні Трускавецької міської ради.

«Хто вирішив поспекулювати на духовній темі трускавчан та посіяти негативні настрої серед населення – залишається здогадуватися. Швидше за все, у Трускавці яскраво проявляється період загострення передвиборчої боротьби, відтак кандидати починають не гребувати провокаціями задля своєї перемоги», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, рішенням виконавчого комітету Трускавецької міської ради, який відбувся 17 вересня, на клопотання громади Церкви Покрови Пресвятої Богородиці, за парафіянами храму було закріплено для обслуговування, проведення благоустрою, прибирання та належного утримання прилеглу територію до могили Героїв УПА по вулиці Лесі Українки. Пунктом 2 цього ж рішення було зобов’язано громаду церкви провести роботи з благоустрою прилеглої закріпленої території у відповідності до погодженого плану благоустрою. На даний час громада церкви план благоустрою для погодження Трускавецькій міській раді не надала.


 

У Дрогобичі учасники АТО та переселенці отримали консультації з соціальних питань

21 вересня у Дрогобичі у рамках заходу «Під одним дахом» відбувся День відкритих дверей центру зайнятості.

Отримати фахові консультації змогли учасники АТО та внутрішньо переміщені особи. До заходу долучилися Дрогобицька об’єднана податкова інспекція, Дрогобицький районний центр соціальних служб, міське управління юстиції, управління праці та соцзахисту населення м. Дрогобича, міський відділ охорони здоров’я.

Представники соціальних партнерів консультували присутніх  щодо податкового законодавства, пільгового забезпечення, медичного обслуговування та реабілітації, юридичних аспектів.


 

Понад 16 млн. грн. склали надходження від плати за землю

Від початку року на Дрогобиччині до місцевого бюджету сплачено 16,3 млн. грн. податку за землю, що складає 129,1% від планових показників. З них 14,2 млн. грн. сплатили юридичні особи, 2,1 млн. грн. внесено фізичними особами, інформує Сектор комунікацій Дрогобицької ОДПІ 
Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року плата за землю виключена з загальнодержавних податків та зборів та включена до складу податку на майно, який справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.
Сплата юридичними особами здійснюється щомісячно рівними частками, фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.