На День Вишиванки в Дрогобичі розгорнуть кількаметровий стяг та презентують Бойківський візерунок

19 травня Всеукраїнський День вишиванки. Як розповіла керівник відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко, через військові дії в країні, 19 травня довелося скасувати традиційну масову ходу у вишиванках вулицями міста. Однак, усіх бажаючих запрошують в 11 год, у четвер, прийти у вишиванках та долучитися до розгортання кількаметрового державного полотнища в центрі Дрогобича.

Також ми ініціюємо, щоб вишиванки 19 травня одягнули внутрішньо переміщені особи. Ті з них, хто завітають в мерію міста у вишиваних сорочках та пред’являть довідку, що вони ВПО – отримають символічний подарунок. Слід звертатися в 210 кабінет – Відділ сім’ї та молоді. Сьогодні мода на етно-образи не залишає світові тренди, а українські вишиванки потрапили в гардероби найпопулярніших зірок світу. Тож цінуймо та плекаймо своє рідне, – закликає Олександра Пашко.

Також цікаві заходи до Дня вишиванки ініціює і Управління культури та розвитку туризму ДМР. Зокрема, 19 травня на Площі Замкова Гора буде презентовано Бойківський візерунок, в рамках якого відбудеться показ української вишивки, рушників та сорочок. Усі вилучені від заходу кошти скерують на підтримку ЗСУ.

Інформація Дрогобицької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *