Мешканця Дрогобиччини затримали під час отримання 10 тис.у.о. за фіктивні документи

На Львівщині правоохоронці заблокували канал незаконного переправлення громадян через державний кордон. Як встановили співробітники слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління СБУ у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, затриманий виготовляв документи, які дозволяли безперешкодний перетин кордону України, для осіб, які такого права не мають.

Зловмисника, 55-річного мешканця Дрогобицького району, правоохоронці затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ним 10 тисяч доларів США. За вказану суму він повинен був виготовити для «замовника» – молодого чоловіка призовного віку, комплект фіктивних документів, які нібито надають тому право безперешкодного перетину державного кордону України, а саме – підтверджують факт навчання в одному з іноземних вищих навчальних закладів.

Про це повідомили у Поліції Львівської області.

Слідчі невдовзі повідомилять затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере зловмиснику запобіжний захід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *