Трускавецька борчиня Олександра Хоменець стала срібною призеркою Чемпіонату Європи

Сьогодні  19-річна Олександра Хоменець здобула першу для України  медаль на чемпіонаті Європи з боротьби у Будапешті. Наша землячка стала срібною призеркою  змагань. Про це повідомило Суспільне Медіа

Як ми вже повідомляли, Олександра  дебютувала на дорослому чемпіонаті Європи. Хоча вже мала досвід дорослих виступів: у 2021 році українська борчиня виборола “бронзу” на чемпіонаті світу.

На Євро з боротьби Хоменець гарантувала собі щонайменше “срібло”. У ваговій категорії борчиня виграла обидва матчі перед фіналом. Зокрема, у півфіналі українка здолала 3-разову призерку чемпіонатів Європи Бадіху Гун.

У фіналі суперницею Хоменець стала румунка Андреас Беатріс Ана – бронзова призерка чемпіонату Європи-2019.

Саме Ана вийшла вперед на старті матчу, заробивши перше очко. Хоменець у відповідь намагалася наприкінці першого періоду прокинутися в ноги, проте румунка блокувала атаку українки.

Ана збільшила перевагу до трьох очок, накривши Хоменець. Проте українка змогла відповісти тим самим, скоротивши відставання до очка. А згодом і взагалі вийшла вперед, провівши успішну атаку.

За 11 секунд до кінця Хоменець провела ще одну атаку, вибивши Ану з-за меж настилу. Але румунка змогла набрати чотири очки в останні секунди матчу та буквально вирвати “золото” у боротьбі з українкою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *