Трускавчанка Олександра Хоменець – у фіналі дорослого чемпіонату Європи!

18-річна борчиня, трускавчанка Олександра Хоменець вийшла у фінал дорослого чемпіонату Європи, який проходить в Будапешті.

Декілька годин тому в столиці Угорщини Будапешті на чемпіонаті Європи з трьох видів спортивної боротьби завершився півфінальний поєдинок у ваговій категорії до 55 кг, в якому єдина представниця Львівщини у складі збірної України, 18-річна Олександра Хоменець здобула вольову перемогу над туркенею Бедіха Гюн з рахунком 9:4 і вийшла у фінал.

Сутичка склалася непросто для 18-річної вихованки Дрогобицького відділення СДЮШОР “Спартаківець” і Львівського фахового коледжу спорту (тренер – Орест Скобельський, перший тренер – Андрій Бирка), бронзової призерки чемпіонату світу і чемпіонки Європи серед юніорів. Перший період закінчився з рахунком 2:0 на користь її досвідченої 27-річної суперниці – триразової призерки чемпіонатів Європи, учасниці Олімпіади-2016. Але другий період був цілком за Олександрою. В підсумку за рахунку 7:4 на її користь вона поклала суперницю на туше.

Окрім цього, сьогодні у своїй першій (чвертьфінальній) сутичці уродженка Трускавця також поклала на туше шведку Бергман.

У фіналі Олександра Хоменець зустрінеться з 21-річною румункою Андреа Беатріс Ана – чинною чемпіонкою світу та Європи U23.

Бажаємо вдалого виступу та перемоги нашій землячці!

 

 Відділення НОК України у Львівській області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *