Померла відома уродженка Дрогобиччини Любомира Мандзій

У віці 48 років померла колишня в.о. міністра освіти, очільниця Департаменту освіти і науки ЛОДА, науковця і освітянка Любомира Мандзій.

“Останні півтора року Любомира боролася з важкою хворобою, вона трималася до останнього.

Ми завжди будемо пам’ятати Любомиру як кохану дружину, найкращу маму, улюблену сестру, турботливу доньку, справедливу викладачку та менеджерку”, – написала сім’я Любомири Мандзій на її сторінці у фейсбук.

Варто зазначити, що Любомира є уродженкою Дрогобиччини, вона народилася в селі Опака 1973 року, в період, коли її батько о.Степан був священнослужителем у місцевому храмі. Тут Любомира пішла у 1-ий клас. Згодом сім’я переїхала.

Закінчила географічний факультет Львівського держуніверситету імені Івана Франка та аспірантуру ЛНУ (кандидат політичних наук). У 2001 році стала асистентом кафедри політології філософського факультету Львівського університету, а у 2007 році – доцентом цієї ж кафедри. Після цього, із 2016 року, працювала директоркою департаменту освіти і науки Львівської ОДА.

У 2019 році Любомира була призначена на посаду заступника міністра освіти і науки України. Тимчасова виконувачка обов’язків міністра з 25 березня до 25 червня 2020 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *