«Перший постріл, як і перший поцілунок, забути неможливо» (ВІДЕО)

Вони до цього йшли кілька тижнів і дочекались – новоприбулі гвардійці осіннього призову здійснили свої перші постріли з автомата Калашникова. Дехто з них хизується, що колись стріляли з татами, але більшість чекала цього дня.

Одразу вибив свої перші десятки строковець Іван Крук. Перед стрільбою хлопець дещо хвилювався. Після побаченого результату не стримує посмішки та емоцій.

«Дуже прикольно. Перший раз. Думав, що зараз буду дуже хвилюватись і не зможу натиснути на спусковий гачок. Але перший раз відстрілявся суперово, – розповідає Іван. – Дуже сподобалось і хочу постріляти ще. Влучив усіма кулями дуже добре. Дві прилетіли в десятку, а одна у вісімку. Це, як і перший поцілунок, я вже не забуду».

На вогневому рубіжі поруч з Іваном виконував вправу і Небур Костянтин. Хлопець зізнається, що вже вдруге стріляє зі зброї. Вперше це було з татом. Костянтин до свого результату дещо критичний, каже можна було і краще. Хоч і відстрілявся на «четвірку»:

«Стрільба – це, ніби, і цікаво, і приємно, але в той момент і страшно. Розумію, що нібито одна куля, а скільки проблем може бути».

Старший сержант Юлія Мірчук – інструктор. Саме вона готує хлопців до їх перших стрільб. Розповідає про зброю, вчить нею користуватись, підтримує юнаків. Гвардійка розповідає, що щоразу хвилюється за хлопців.

«Перед тим, як молоді гвардійці виконають свій перший постріл, ми дуже багато тренуємось, – розповідає Юлія. – Ми відпрацьовуємо кожен крок, кожен рух. Але я помічаю, що коли настає той самий відповідальний момент, навіть ті, хто були у собі максимально впевненими, стримують хвилювання. Але ще жоден не сказав, що йому це не сподобалось».

Аліна Новікова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *