У Стебницькій лікарні доводиться встановлювати додатковий кисневий резервуар

Щоб збільшити запаси рідкого кисню, в Стебницькій міській лікарні, яка лікує ковідних пацієнтів, вирішили встановити додатковий резервуар для кисню ємністю 8т. Про це повідомили в Прес-центрі Дрогобицької міської ради.

Нагадаємо, вкінці вересня у Стебницьку міську лікарню було придбано кріоциліндр ємністю 3 т, який дозволяє впродовж 3 днів безперебійно забезпечувати ковідних пацієнтів киснем. Та при теперішньому стрімкому зростанні кількості госпіталізованих, щоденно хворі медзакладу потребують від 1,5 до 3 т кисню на добу. Відтак виникла гостра потреба в додатковому резервуарі.

За словами керівника відділу охорони здоров’я Дрогобицької міської ради Володимира Чуби, додатковий  кисневий резервуар лікарня орендуватиме. Його встановлення дозволить мати запаси кисню для хворих не на 2-3 доби, а до 10-15 діб – в цьому і є його перевага.

Як розповіла керівник КНП «Стебницька міська лікарня» Наталія Стецик,  станом на 1 листопада в інфекційному відділі медзакладу  перебуває 156 хворих, із яких 19 – в реанімації, один пацієнт підключений до апарату ШВЛ.

Починаючи від вересня місяця стан пацієнтів, які потрапляють в нашу лікарню  – доволі важкий. Більшість із них є киснезалежними. Насторожує і те, що стан пацієнтів середньої важкості інколи різко погіршується. Тому запаси в кисні нам вкрай необхідні, – повідомила Наталія Стецик.

Нова ємність для кисню дозволить зберігати до 8 т. рідкого кисню необхідного для ковідних пацієнтів та використовувати його при першій необхідності. Новий циліндр встановлять у вівторок-середу.

На фото – встановлення першого кріоциліндра у Стебницькій лікарні вкінці вересня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *