За 9 місяців рак молочної залози виявили у 84 жінок

Сьогодні, 20 жовтня, – Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози з метою привернути увагу до проблеми та нагадувати жінкам про важливість регулярного обстеження.  Адже відомо, що при вчасному виявленні недуги, на початкових стадіях онкологія молочної залози піддається лікуванню.

У 2017 році на базі КНП «Дрогобицька міська лікарня №3» відбулося відкриття Міжрайонного скринінгового центру для діагностики передракових захворювань та раку у жінок. На той час Дрогобицький скринінговий центр був одним з шести у Львівській області.

Географічне розташування скринінгового центру у Дрогобичі сприяє обстеженню жінок не лише з Дрогобицької громади, а й сусідніх міст Стебника, Трускавця, Борислава та жителів Дрогобицького району. Застосовуючи сучасне обладнання, у Центрі здійснюють гінекологічний огляд із цитологічним дослідженням, обстеження за допомогою кольпоскопу та УЗД дослідження, а також проведення мамографії.

Як наголошують у відділі охорони здоров’я Дрогобицької міської ради, для обстеження пацієнткам необхідно мати електронне скерування від сімейного лікаря.

Запис на обстеження до спеціалістів відбувається через реєстратуру: тел. 2-17-95, моб. тел. 0672670024 та онлайн запис. Записатись на УЗД можна зателефонувавши в реєстратуру, або особисто до лікаря – 0679219184 (умова – мати електронне скерування).

За 9 місяців завдяки обстеженню-мамографії виявлено онкологію молочних залоз у 56 жінок, шляхом УЗД – у 28 жінок.

Як і у всьому світі, захворюваність на рак молочної залози в Україні зростає – в середньому на 1-2% за рік – і в даний час у структурі онкопатології жінок рак грудної залози займає одне з перших місць. Кожні 30 хвилин в країні виявляється новий випадок раку молочної залози, і щогодини від нього вмирає одна жінка. В цілому щорічно це грізне захворювання забирає життя майже 7,5 тис. жінок по всій Україні.

 

За інформацією Прес-центру Дрогобицької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *