Садибу Франків відвідав чемпіон Європи з боксу Олег Машкін

В межах спортивної співпраці Дрогобиччини і Миколаївщини учора до садиби Івана Франка в Нагуєвичах завітала  почесна делегація у складі українського боксера, чемпіона Європи, срібного призера чемпіонату світу, учасника Олімпійських ігор, заслуженого майстра спорту України Олега Машкіна та майстра спорту України з художньої гімнастики, заслуженого тренера України з кікбоксингу, начальника Обласного Управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради) Ірини Бондаренко у супроводі дрогобичан –  тренера спортивно-оздоровчого центру “Еней” Андрія Шевчука, та військового, випускника істфаку, директора спортивного клубу і центру єдиноборств “Колізей” Степана Щудла.

Під час екскурсії садибою у якій народився не тільки національний геній Івана Франко, але і його син, відомий український спортсмен, військовий і винахідник Петро Франко, чи не вперше було домовлено про відкриття літнього табору для літньо-оздоровчих спортивних здвигів і таборувань на території Нагуєвич. Про це повдіомив диреткор Заповдника Богдан Лазорак.

Ідея виникла не випадково, адже саме Петро Франко, пам’ятник якому сьогодні у Нагуєвичах і Україні є символом спортивно-оздоровчих таборувань, буде також і символом для зародження нової традиції.

Добре відомо, що саме під проводом Петра Франка спортивне товариство «Сокіл» у Коломиї у 1925 р. згуртувало близько 80-ти змагунів, які знаходили себе у найрізноманітніших видах спорту, у тому числі важкій і легкій атлетиці (тяжке і легке дужництво) та боксі.

Мова йшла також і про майбутнє українського спорту, а також виховання спортсменів довкола спадщини Франка і його синів у Нагуєвичах вже у 2022 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *