За вбивство в центрі Дрогобича – 12 років ув’язнення та 3 млн. грн. компенсації родичам загиблого

Дрогобицький міськрайонний суд Львівщини визнав винним та засудив до 12 років тюрми Тахіра Горняка, який  жорстоко вбив 48-річного чоловіка у центрі Дрогобича. Вбивцю також зобов’язали виплатити 3 млн грн родичам вбитого чоловіка. Відповідний вирок суд прийняв 17 вересня. Про це повідомив Zaxid.net.

Як встановили правоохоронці, увечері 24 лютого Тахір Горняк пив розведений спирт зі своєю 24-річною дівчиною та знайомим у його квартирі у Дрогобичі. Через певний час знайомий пішов, а пара згодом посварилась. Дівчина пішла з квартири, а 26-річний Тахір Горняк пішов слідом за нею. Згодом він побачив, як дівчина на вулиці говорить з якимось чоловіком та йде разом з ним. У провулку біля вулиці Шкільної у центрі Дрогобича він наздогнав їх та напав на цього чоловіка з ножем.

Тахір Горняк наніс чоловіку сім ударів ножем: у шию, грудку клітку, черевну порожнину, спину та плече. Від гострої крововтрати 48-річний дрогобичанин помер на місці. Після вбивства нападник вкрав у 48-річно дрогобичанина мобільний телефон Sigma за 350 грн. Тахір був п’яний та стверджує, що в той момент думав, що бив чоловіка кулаками, а не ножем, який мав з собою.

24-річна дівчина у суді підтвердила, що того вечора розпивала алкоголь з Тахіром Горянком, але потім вони пішли гуляти, посварились та розійшлись. Вона підійшла до 48-річного чоловіка, який стояв на вулиці та попросила закурити, він їй відмовив, але вони почали говорити та пішли в парк Степана Бандери. Через певний час до них на вулиці підійшов Тахір Горняк та почав бити чоловіка ножем.

Після вбивства Тахір Горняк та його дівчина пішли з місця злочину. Тіло вбитого 48-річного дрогобичанина на вул. Шкільній виявила жінка, яка приблизно через 10 хвилин після вбивства вигулювала там свою собаку.

У суді Тахір Горняк визнав свою провину та попросив у родичів вбитого вибачення. Згідно з висновком судово-психіатричного експерта, чоловік не страждає психічною хворобою і усвідомлює свої дії.

Дослідивши матеріали справи, колегія суддів  під головуванням Юрія Кучаковського визнали Тахіра Горняка винним у вбивстві та грабежі та засудили до 12 років тюрми. Він також має виплатити 3 млн грн матері та сестрі вбитого ним чоловіка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *