У Нагуєвичах розпочали капремонт “Будинку Літератора” 

У Нагуєвичах вперше за останні 15 років розпочалися капітальні ремонти “Будинку Літератора”.  Про це повідомив директор Державного заповідника Богдан Лазорак.

Зараз ведуться  роботи по утепленню фасадів мінеральною ватою. Також передбачено монтаж панорамного вікна в бік джерела “Ярина”

До  Ювілею Івана Франка  в межах програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2021 – 2023 роки, яку затвердив депутатський корпус Львівської обласної ради, на капітальні ремонти музейного простору Івана Франка в Нагуєвичах було передбачено понад 1 млн 700 тис грн для реалізації двох проектів . Зокрема, на капітальний ремонт фасаду, сходової клітки та приміщення ”Будинку літератора”  виділено  808 тис.грн. та ще 934 тис грн. на проєкт «Капітальний ремонт фасаду та сходової клітки “Літературно – меморіального музею Івана Франка”.

Обидва проекти пройшли експертизи і ведеться технічний нагляд. Ремонтні роботи в Будинку літератора вже тиждень виконує переможець тендерного конкурсу ТзОВ “ТЕРМОПЛАСТ БУД”

Сьогодні відбулася перша робоча перевірка якості виконання робіт головою постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради п. Святославом Шереметою.

Завершення робіт планується  цієї осені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *