Проєкт «Велобескиди» на Дрогобиччині реалізують до кінця листопада

Незабаром туристична інфраструктура Дрогобиччини поповниться ще одним привабливим об’єктом: до кінця року довкола Борислава збудують велодоріжки й велотраси різного рівня складності загальною протяжністю 34,32 км та облаштують байк-парк. Також напрацюють 59,64 км пішохідних туристичних маршрутів для любителів скандинавської ходьби. Тут буде оздоровча траса – теренкур, яка передбачає чергування пішохідної прогулянки із фізичними вправами.

На горі Цюхів Верх, що біля села Орів Трускавецької громади, збудують оглядову вежу з кутом огляду 360 градусів та краєвидами на Львів, а також Закарпатську та Івано-Франківську області. Про це повідомили в Дрогобицькій РДА.

Вся ця інфраструктура стане можливою завдяки проєкту «Велобескиди», який охоплює три територіальні громади Дрогобицького району – Східницьку, Бориславську і Трускавецьку. На реалізацію «Велобескидів»  з державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) скерують більше 9 мільйонів гривень, які передбачені в держбюджеті на реалізацію проектів ДФРР, в тому числі програми «Велике будівництво».

Загальна вартість робіт становитиме 10 мільйонів 300 тисяч гривень, частину з яких співфінансують місцеві бюджети. Тендер з визначення підрядної організації, завершився 20 серпня, уже наступного тижня заплановане підписання угоди з переможцем — ПП «ІНТЕР-БУД-ІНВЕСТ» (юридична адреса органіазіції –  м.Івано-Франківськ).

Завершити роботи з реалізації проекту «Велобескиди» планують до 30 листопада, найближчим часом очікується старт робіт.

Крім цього, на Львівщині планують збудувати нову лісову автомобільно-пішохідну дорогу від гірськолижного об’єкта «Буковиця» зі стартовою точкою проєкту «Велобескиди» до Трускавця. Це в кілька разів пришвидшить шлях між двома курортами.

Варто зазначити, що велосипедний рух в Дрогобиччині зазнає дедалі більшого розвитку, а відсутність спеціальних облаштованих місць для безпечної комфортної їзди в регіоні практично немає. Та й любителі екстриму за гострими відчуттями змушені їздити на траси  за межі Дрогобиччини. Із реалізацією «Велобескидів»  така потреба відпаде, адже кататися можна буде у себе вдома.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *