ПЕРШИЙ ФЕСТИВАЛЬ «НА ПРАЗНИК В БЕРЕСТЯНИ – FEST» ВДАВСЯ!

У суботу, 28 серпня, в селі Берестяни Бісковицької громади Самбірського району відбулася масштабна подія – перший фестиваль «На празник в Берестяни – FEST», або як його що назвали скорочено «Фист Файний Фест».

Місцем фестивалю доброї музики Берестяни обрані не випадково, адже саме у цьому селі 1784 року народився владика Іван Снігурський – український церковний діяч, Перемиський греко-католицький єпископ, меценат, філантроп, співзасновник “Просвіти” на Прикарпатті. Завдяки Снігурському автор мелодії державного гімну України Михайло Вербицький свого часу пізнав світ музики, зумів розвинути свої таланти, що згодом вилилося у написання акордів до «Ще не вмерла Україна».

Тож логічно відкриттям фестивалю стало живе виконанням гімну у повній версії місцевим церковним хором. Також церковний хор виконав пісні про Берестяни та про Україну, які точно не залишили байдужим нікого із присутніх. Як і вірш «Отче Снігурський» у виконанні Христини Гуч. Відтак з благословенням і натхненним словом про владику Снігурського виступив настоятель місцевого храму отець Андрій Меліш.

І вже опісля розпочалася концертна програма, виконавці КАРАЧ і БЕНД , Гордій Старух, Rock-H, а також ведучі заходу і ді-джеї Андрій Юркевичі та Ігор Іванович подарували гостям свята добрий настрій і чудову атмосферу.

Як зазначає співорганізаторка фестивалю, депутатка Львівської обласної ради Марія Кульчицькаперший «Фист Файний Фест» вдався: «І це дуже тішить, що ми разом – Львівська обласна рада, Бісковицька сільська рада та громада – зуміли його створити. Бо такі заходи – то не лише про концерт. То про єднання, про пам’ять про наших славних і часто несправедливо забутих уродженців, про інвестиції в цінності. Про гордість за Україну і українське. Хочу подякувати усім, завдяки кому фестиваль став можливий. Це Львівська обласна рада і безпосередньо голова ради Ірина Гримак , Бісковицька сільська рада та її очільник Михайло Яремко і староста Віталій Берсеньов , ФГ “ОАЗИС “К””, ФГ “КОЛОС – К”, ФГ “ПСП І КОМПАНІЯ” , ФГ “Щедрий дар Марія”, директор місцевої школи Наталія Куртяк та колектив і друзі школи, отець Андрій Меліш – настоятель місцевого храму, пан Іван, який змонтував фотозону і подбав про її прикрасу, господинькам, які накрили стіл для гостей, рідним, які подбали про каву з празничними пляцками для виконавців. Залучених до процесу людей було багато, тож хочеться згадати усіх. Марії Тяжкун – подяка за чудові світлини, Мар’яну Ганусяку – за друк фотозон. Віталію Жеплінському за сцену і звук. Також спасибі колегам з Львівської обласної ради Ростиславу Добошу і Юрію Фольварочному, які знайшли можливість відвідати малу батьківщину Івана Снігурського та розділили з нами цей гарний день».

Погода посприяла, тож людей, особливо молоді – для кого робилося це свято, було багато. Позитивні емоції, добрий настрій, співи й танці під якісну музику популярних виконавців – так весело в селі давно не було. Тож у Берестянах сподіваються, що Фест стане щорічним. Як зазначають організатори, у них така мета теж є.

Тож побажаємо успіху, нехай вдасться усе і в прийдешні роки!

Світлини Маша Тяжкун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *