Правоохоронці припинили діяльність дрогобицьких наркоторговців

19 травня у Дрогобичі правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, учасники якої збували наркотичні засоби на території області.
Зловмисники щоденно реалізовували близько 30 доз наркотичного засобу «канабіс» та близько 200 нарковмісних таблеток на загальну суму понад 12 тисяч гривень. Діяльність злочинної групи викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості поліції Львівщини спільно із співробітниками Управління боротьби із наркозлочинністю у Львівській області.
У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що 32-річна мешканка Дрогобича здійснює збут наркотичних засобів та психотропних речовин. Також встановлено, що вона є учасником злочинної групи, яка займається незаконним вирощуванням та реалізацією наркотичних речовин на території Львівської області.
Злочинна група щоденно збувала близько 30 доз наркотичного засобу «канабіс» та близько 200 нарковмісних таблеток «з рук в руки». Розрахунок здійснювався у готівковій формі при зустрічах. Загальний щоденний оборот від продажу наркотичних засобів та психотропних речовин складав понад 12 тисяч гривень.
19 травня поліцейські затримали жінку-збувача у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час реалізації наркотичних речовин.
Також правоохоронці встановили особи інших учасників групи – раніше неодноразово судимої 68-річної мешканки Дрогобича та 52-річного місцевого мешканця, які організували та налагодили збут наркотичних засобів, а також постачальника – 28-річного мешканця Дрогобицького району.
Крім того, у рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст.307 Кримінального кодексу України, проведено три санкціоновані обшуки за місцем проживання затриманої та інших учасників злочинної групи із залученням бійців батальйону поліції особливого призначення поліції Львівщини.
Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили пакетики та паперові згортки з наркотичним засобом «канабіс» і «амфетамін», нарковмісні таблетки, а також електронні ваги, зіп-пакети для фасування наркотиків та грошові кошти, отримані від злочинної діяльності.
Все вилучене скероване на експертне дослідження.
Вирішується питання про повідомлення затриманій підозри у скоєнні правопорушень, передбачених ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч.3 ст.321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, а також обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Крім того, вирішується питання щодо повідомлення підозр іншим учасникам злочинної групи.
Досудове розслідування триває.
Джерело: Поліція Львівської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *