Прем’єр-міністр Естонії відвідала район проведення ООС

18 травня, Прем’єр-міністр Естонської Республіки пані Кая Каллас, Надзвичайний та Повноважний посол Естонської Республіки пан Каймо Кууск відвідали район проведення ООС.
Супроводжували гостей Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, заступник Командувача ООС генерал-майор Едуард Москальов та голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.
В ході поїздки на Луганщину, делегація ознайомилася з роботою та інфраструктурою КПВВ «Станиця Луганська», який в подальшому планується модернізувати.
Під час брифінгу Прем’єр-міністр Естонської Республіки пані Кая Каллас наголосила, що Естонія підтримує суверенітет та територіальну цілісність України в контексті тривалої збройної агресії РФ.
«Ми всі партнери і друзі України і маємо покласти край бойовим діям. Разом з міжнародними партнерами ми працювали для того, щоб зробити конкретні кроки і захистити Україну. Росія має знати ціну і наслідки своєї агресії. Я присутня тут, щоб сказати: ми стоїмо поруч з вами. Сім років після початку агресії і стільки, скільки в цьому буде потреба ми будемо допомагати. Безпека України – це безпека Європи. Я вражена, на якому рівні ви готові захищати своїх громадян і про них піклуватися», – зазначила Прем’єр-міністр Естонії.
«Кордони України будуть визнані на міжнародному рівні, а це означає, що Луганськ – це Україна, Донецьк – Україна і Крим – це Україна»! – підкреслила вона.
Пані Кая Каллас поінформувала представників ЗМІ, що Естонія підтримує декілька проєктів, спрямованих на підвищення добробуту школярів і забезпечення рівних можливостей в сфері освіти на Донбасі та надання гуманітарної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Крім того, естонська сторона надає фінансову допомогу для підтримки українських територій, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ.
Під час візиту на КПВВ «Станиця Луганська» Кая Каллас також повідомила про наміри Естонії допомогти у відновленні лісів Луганщини, знищених у минулорічних пожежах, а саме – профінансувати придбання близько 70 тисяч саджанців. З цього приводу делегація з повітря оглянула наслідки лісових пожеж на Луганщині.
Також іноземна делегація оглянула інфраструктуру КПВВ «Щастя» та ознайомилась з роботою та можливостями ЦНАП.
Заступник Командувача ООС генерал-майор Едуард Москальов в ході брифінгу довів представникам Естонської Республіки безпекову ситуацією в районі проведення операції Об’єднаних сил.
Від імені Командувача операції Об’єднаних сил генерал-майор Едуард Москальов вручив Прем’єр-міністру Естонської Республіки пані Каї Каллас пам’ятку із символікою операції ООС.
На завершення візиту і в знак солідарності з українським народом та задля відновлення лісового фонду, який зазнав великих пожеж, пані Каллас, віце-прем’єр Олексій Резніков та голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай висадили три саджанці ялівця.
Джерело: Опереція Об’єднаних Сил

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *