Пам’ятник Йогану Зегу та туристична мапа: скоро в Бориславі

Обрано макет пам’ятника Йогану Зегу, який буде встановлено у Бориславі на вулиці Шевченка, №12. Саме там була розташована аптека, яку він відкрив і де працював понад 20 років.
Всього було подано 4 пропозиції. Спорудження пам’ятника відбудеться в межах виконання проекту „Нафтова колиска Європи: забута історія Польщі і України” за Програмою Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020″.
Партнер Борислава у проєкті «Нафтова колиска Європи: забута історія Польщі та України» – польське місто Сянок. Там буде споруджено пам’ятник польському фармацевту, батьку нафтової промисловості – Ігнатію Лукасевичу.
Затверджено логотип проєкту та логобук із правилами та можливостями використання логотипу, а також розроблено брендову сувенірну продукцію із використанням айдентики проекту.
Також ведуться й інші роботи із реалізації проекту. Впродовж двох місяців експерти працювали над збором історичної інформації. Було описано близько 60 пам’яток Борислава й околиць, а 30 – підібрано для туристичної мапи. Триває робота із редакцією зібраної інформації, написанням статей до сайту, мапи та альбому. До кінця травня буде створено сайт проекту з електронним каталогом об’єктів історії нафтовидобутку. Далі передбачається друк туристичної мапи Борислава.
Також за Програмою транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» пройшов відбір на фінансування ще одиного проєкту від Борислава – «Історія, приправлена сіллю». Початок його реалізації очікується у вересні цього року. На сьогодні вже є погоджений бюджет проєкту, розробляється грантовий контракт та партнерська угода.
Джерело: Бориславська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *